Ειδήσεις Υγείας

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι

Όχι στα πολλά φάρμακα

Προσπαθήστε να αποφεύγετε να λαμβάνετε πολλά φάρμακα ώστε να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα ή μια ίωση. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού σας και πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες του κάθε φαρμάκου.

Όχι στους καφέδες

Ο καφές, τα αναψυκτικά και όσα περιέχουν καφείνη καλό είναι να αποφεύγονται να καταναλώνονται τις ημέρες που είστε άρρωστοι αφού προκαλούν ακόμα περισσότερη αφυδάτωση του οργανισμού και επιβράδυνση της ανάρρωσης. Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα και λαχανικά που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό σας

Φυσάτε με δύναμη τη μύτη σας

Το βίαιο φύσημα της μύτης, μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερη ζημιά στη μύτη και φλεγμονή που να καθυστερήσει να αποκατασταθεί.

Μην αγγίζετε  το πρόσωπό σας

Μπορεί τα συμπτώματα της ασθένειας να τα αισθάνεστε σε όλο σας το σώμα, αλλά η ουσιαστική πηγή των μικροβίων είναι το πρόσωπό σας. Αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, γιατί έτσι ενισχύετε την εξάπλωση του ιού, αγγίζοντας στη συνέχεια κάτι άλλο. Εάν δεν απολυμαίνετε το πρόσωπό σας κάθε φορά που το αγγίζετε, τότε κρατήστε τα χέρια σας μακριά από αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button