ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Δείτε τι διεκδικούν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη!

Όπως γνωστοποίησε ο Σύλλογος Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 ΣΤΙΣ 09:30 στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην σχολή ευελπίδων) κτίριο 6 αίθουσα 12, εκδικάζεται η αγωγή του δικηγόρου Ιωάννη Μυταλούλη που κατατέθηκε µέσω του ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης κατά Ο.Α.Ε.Ε., ΕΟΠΠΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ –ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ –ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ µε 2 βασικά ζητήματα:

1) Το διαχωρισµό της εισφοράς υγείας από την εισφορά της σύνταξης. Αυτό είναι απαραίτητο για να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ασφαλισµένο να ρυθµίσει-πληρώσει µόνο την εισφορά υγείας και έτσι να δοθεί πλήρη ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στους ασφαλισµένους και τα προστατευόµενα µέλη τους αφενός και αφετέρου να µην έχει καµία οικονοµική απώλεια το ταµείο.

2) ∆ιαγραφή του ποσού της ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης που ενώ ο ΟΑΕΕ δεν παρείχε (αρνούµενος να σφραγίσει βιβλιάρια οφειλετών), συνέχιζε να χρεώνει και να τοκίζει. Αυτό δημιουργεί µεγαλύτερη οικονοµική πίεση στις επιχειρήσεις και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωµατική υγεία των ασφαλισµένων και των προστατευόµενων µελών τους.

Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ ΑΤΤΙΚΗΣ κάνει πρόσθετη παρέµβαση για όλα τα µέλη του και καλεί όλους τους ελεύθερους επαγγελµατίες να στηρίξουν µε τη φυσική τους παρουσία την προσπάθεια αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button