Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν δεν κάνετε σεξ!

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως το “φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσον”. Την ίδια στιγμή πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύουν ότι οι ανύπαρκτες ή μειωμένες ερωτικές επαφές οδηγούν σε σωματικό και ψυχικό μαρασμό!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, απέδειξε ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ μια στο τόσο έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών τους τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος άνδρας διαταραχές στύσης.

Μήπως προκαλεί υστερία;

Η Ελεάννα Ελευθερίου Σεξολόγος-Ψυχολόγος αφού επισημαίνει πως η έλλειψη του σεξ στις γυναίκες δεν οδηγεί σε υστερία καθιστά σαφές ότι η σχέση μεταξύ υστερίαs και σεξ υφίσταται, αλλά από άλλη σκοπιά, ενώ συνδετικός κρίκος μεταξύ της σεξουαλικής στέρησης και της υστερίας, μπορεί να αποτελεί η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το σεξ.

Ψυχικό και σωματικό μαρασμό

Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ νιώθουν νεότεροι, ομορφότερο, υγιέστεροι, έχουν διάθεση για ζωή, ενώ αντίθετα οι άνθρωποι που στερούνται το σεξ, μοιάζει να βιώνουν ένα ψυχικό μαρασμό, ενίοτε και σωματικό.

Κίνδυνος ακράτειας για τη γυναίκα

Η τακτική σεξουαλική επαφή είναι μια μορφή άσκησης για τους μύες της πυέλου, οι οποίοι συσπώνται κατά τον οργασμό. Εάν αυτοί οι μύες είναι αγύμναστοι, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος η γυναίκα να αντιμετωπίσει μελλοντικά ακράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Δείτε τι «δυναμώνει» το σπέρμα!

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button