Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν «κόψετε» το σεξ

Στην περίπτωση όμως που το σεξ, γίνεται με το σταγονόμετρο, τότε μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία. Σύμφωνα με τη σεξολόγο Sari Cooper οι τακτικές σεξουαλικές επαφές αποτελούν φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσο αφού μειώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine όσοι άνδρες έχουν μειωμένο αριθμό ερωτικών επαφών κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαταραχές στη στύση.

αγχος

 

 

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», κατέδειξε ότι όσοι έχουν μειωμένες ερωτικές επαφές είναι περισσότερο επιρρεπείς στο στρες και στο άγχος.

πονος ουρα

 

 

 

 

 

 

Άκρως αποκαλυπτική όμως είναι και άλλη μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια που κάνουν σεξ που και που υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και στη μέση.

Μάλιστα η εξήγηση που δίνουν είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερωτικών επαφών απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Μαθήματα «σεξολογίας» από τους ειδικούς! Δείτε τι συμβουλεύουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button