ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε τι οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους υπουργούς Υγείας,  Εργασίας, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και του διοικητή του ΕΦΚΑ  το 2016 η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, σε αντίθεση με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ορισμένων ΜΜΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου υγείας.

Συγκεκριμένα, το 2016 ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έλαβε από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης συνολικά 4,125 δισ. ευρώ, έναντι 3,46 δισ. ευρώ το 2015 και 3,34 δισ. ευρώ το 2014.

Στην ίδια ανακοίνωση  αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ενισχυμένη απόδοση των εισφορών σε συνδυασμό με τις δράσεις που έλαβε η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είχαν σαν αποτέλεσμα το 2016 την πλήρη ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, με παράλληλη αύξηση των χρηματοροών προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όπου το ποσό ξεπέρασε τα 580 εκατομμύρια ευρώ.

Με την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Οργανισμός πέτυχε τη μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Διαβάστε ΕΔΩ Πόσα χρωστά ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες και νοσοκομεία από την ίδρυση του

Μάλιστα στην ίδια επίσημη ανακοίνωση του υπ. Υγείας γίνεται λόγος πως αντίθετα με τις ψευδείς διαδόσεις των γνωστών κύκλων ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μειώνει τα ληξιπρόθεσμά του προς ιδιώτες παρόχους με γοργούς ρυθμούς, αφού στο τέλος του 2016 τα ληξιπρόθεσμα μειώθηκαν κατά 700 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τις αρχές του έτους.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει προχωρήσει στην εκπόνηση πλάνου πληρωμών για το 2017. Προκειμένου να εφαρμοστεί στο ακέραιο το ως άνω σχέδιο πληρωμών προς τους παρόχους, κατά τη σημερινή σύσκεψη σχεδιάστηκε η πλήρης απόδοση των προϋπολογισθέντων ασφαλιστικών εισφορών κατά το 2017, οι οποίες υπολογίζονται στο ύψος 4,440 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΕΟΠΥΥ «σκοτώνει» τις υγιείς επιχειρήσεις!

Άγριος πόλεμος Γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Η μάχη για τα χρέη

EDITORIAL: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button