Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Δείτε το μενού που ”δυναμώνει” το ανοσοποιητικό

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να θωρακίστε  τον οργανισμό μας απέναντι στις ιώσεις που μας απειλούν αυτή την εποχή.

Μάθετε ποιο είναι το μενού που δυναμώνει το ανοσοποιητικό!

Βιταµίνη Α

Βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το βούτυρο, το αυγό, το συκώτι και στα καρότα.

Φυλλικό οξύ

Η σημαντική αυτή βιταμίνη βρίσκεται στο γάλα, στο κρέας, στο συκώτι, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά και στα κίτρινα φρούτα.

Βιταµίνη C

Καλές πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, οι φράουλες, οι πιπεριές, το σπανάκι, το μπρόκολο, οι ντομάτες.

Βιταµίνη Ε

Πλούσια σε αυτήν είναι το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά, η βρόμη, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια.

Μαγνήσιο

Τα δημητριακά ολικής άλεσης, το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και ο τόνος ειναι πλούσια σε μαγνήσιο το οποίο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Σίδηρος

Πλούσιες πηγές είναι το συκώτι, το κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τους ξηρούς καρπούς.

Ψευδάργυρος

Υπάρχει στα θαλασσινά, τα ψάρια, τα αυγά, το κρέας.
ω-3 λιπαρά οξέα Βρίσκονται κυρίως στα φυτικά έλαια, τα λιπαρά ψάρια και τους ξηρούς καρπούς.

Ναι ή όχι στη βιταμίνη C

Μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής πρόσληψή της φαίνεται να επηρεάζει την παραγωγή ουσιών όπως οι κυτοκίνες, που εξουδετερώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, και επομένως μπορεί να δράσει προληπτικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button