Πολιτική Υγείας

Δείτε το προφίλ του νέου προέδρου του ΕΚΑΒ! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού

Ο 45χρονος Νίκος Παπαευσταθίου, ανέλαβε επισήμως τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ και αφού ο φορέας είχε μείνει ακέφαλος για αρκετές ημέρες μετά την παραίτηση του τέως προέδρου για να πολιτευθεί. Χρειάστηκαν αρκετές παρασκηνιακές διεργασίες για να προχωρήσει ο διορισμός του, καθώς ενδιαφερόμενοι ήταν πολλοί.

Τελικώς όπως λένε πληροφορίες του healthreport.gr το κινητό τηλέφωνο του κ.Παπαευσταθίου χτύπησε πριν μόλις λίγα 24ωρα και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος και του ανακοίνωσε το νέο.

Ο διορισμός του Παριανού προέδρου έγινε με διαδικασίες εξπρές λόγω και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που χρειάζονται ασθενοφόρα. Έτσι το ΦΕΚ εξεδόθη στις 31 Δεκεμβρίου λίγο πριν την είσοδο του νέου χρόνου.

Πάντως ο μηχανικός στο επάγγελμα Νίκος Παπαευσταθίου, ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του ΕΚΑΒ αλλά και αντιπρόεδρος. Ειδικότερα διορίσθηκε αντιπρόεδρος όταν στη θέση του υπουργού Υγείας βρισκόταν ο Νικήτας Κακλαμάνης. Διατηρήθηκε στη θέση αυτή για δύο χρόνια έως το 2005 και το 2006 αναβαθμίζεται δια χειρός Δημήτρη Αβραμόπουλου και γίνεται πρόεδρος.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης και τη νίκη των εκλογών του 2009 από το ΠΑΣΟΚ, παρέμεινε για έναν ακόμη χρόνο στη θέση του έως το 2010 οπότε και υπήρξε αλλαγή σκυτάλης.
Πάντως θεωρείται άνθρωπος των σκληρών «αποστολών» αφού είχε ειδικευτεί μεταξύ άλλων για στις φυσικές καταστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο της προεδρίας του το ΕΚΑΒ είχε πρωτεύοντα ρόλο σε δυστυχήματα όπως με το αεροσκάφος “HELIOS” αλλά και αργότερα με το ναυάγιο “SEA DIAMOND”. Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρησή του από το ΕΚΑΒ το 2010 κατέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με τελευταία αυτή του προέδρου του «Φιλοκτήτη» του κέντρου αποκατάστασης του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button