Πολιτική Υγείας

Δείτε όλα τα μυστικά για να παραμείνετε νέες!

Επιστήμονες και ειδικοί της υγείας, της ομορφιάς,της διατροφής, της ευεξίας και της ψυχολογίας, ενώνουν τις γνώσεις τους και εξηγούν γιατί η αντιγήρανση είναι τρόπος ζωής και ότι η αιώνια νεότητα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος, Μαρία Καρδάση,
μας αποκαλύπτει τους «εχθρούς»της υγείας, της νεότητας και της ομορφιάς και μας σκιαγραφεί τους «συμμάχους» και τα «όπλα» στην προσπάθειά μας να είμαστε, να νιώθουμε και να δείχνουμε υγιείς, νέοι και ωραίοι, για να μπορούμε να εκπληρώσουμε τον ευσεβή μας πόθο για αιώνια νεότητα και ομορφιά. Σύμφωναμε την κα Καρδάση τα μυστικά της νεότητας είναι τα εξής : Διατροφή Για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η επιδερμίδα έχει ανάγκη από επαρκείς ποσότητες πρωτεινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η αντιγηραντική διατροφή περιέχει πρωτείνες και λίγα λιπαρά. Η βιταμίνη C παίζει το ρόλο της ασπίδας, καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.Η βιταμίνη Ε δρά κατά των βλαβερών για τα κύτταρα ελεύθερων ριζών.Η βιταμίνη Α ή αλλιώς βιταμίνη της νεότητας ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά την επιδερμίδα να ανακτήσει την χαμένη της υγρασία.Τίποτα δεν αντικαθιστά τις βιταμίνες που παίρνουμε από τιςτροφές,υπάρχουν όμως ορισμένα συμπληρώματα που αναπληρώνουν τιςελλείψεις του οργανισμού.
Αλόγιστη έκθεση στον ήλιο
Η ηλιακή ακτινοβολία εκτός από τον καρκίνο του δέρματος ευθύνεται για την φωτογήρανση. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλεί την ενεργοποίηση των ελεύθερων ριζών, που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος. Για προστασία φορά με αντιηλιακό χειμώνα καλοκαίρι,ακόμα και μέσα στο σπίτι.
Κάπνισμα Το τσιγάρο γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες και καταστρέφει το δέρμα εμποδίζοντάς το να παίρνει αρκετό οξυγόνο. Επιπλέον δημιουργεί λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα. Λόγω των οξειδωτικών ουσιών πουπεριέχει, καταστρέφει τις βιταμίνες και κυρίως την βιταμίνη C.
Ελλιπής ύπνος Η επιδερμίδα έχει ανάγκη από ξεκούραση και ανανέωση ύστερα από μια κουραστική μέρα, όπως ακριβώς και το σώμα.Το βράδυ, όταν ο οργανισμός χαλαρώνει, η επιδερμίδα ξεκινάει την διαδικασία ανανέωσης.Οι απαραίτητες ώρες ύπνου κυμαίνονται μεταξύ 7 με 10. Κάθε άνθρωπος όμως έχει διαφορετικές ανάγκες. Η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητά του κάνουν το δέρμα να δείχνει γερασμένο, θαμπό και ευνοεί την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
Αφυδάτωση Το δέρμα αντιμετωπίζει καθημερινές επιθέσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την φυσική του ισορροπία σε νερό. Απαραίτητος είναι ο καθημερινός καθαρισμός του δέρματος,πρωί ,βράδυ και η χρήση των κατάλληλων καλυντικών σ’ ολο το πρόσωπο, τον λαιμό, τα μάτια, κάνουν το δέρμα να δείχνει γερασμένο, θαμπό και ευνοεί την εμφάνισημαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.Το πρωί απαραίτητη η αντιηλιακή προστασία. Καμιά ιατρική παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει σωστά σε ένα αφυδατωμένο και απεριποίητο δέρμα.
Άσκηση Πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Δεν αρκεί μόνο το περπάτημα γιατί δεν γυμνάζει όλους τους μυς του σώματος. Απαραίτητη είναι η γυμναστική 2 με 3 φορές την εβδομάδα.Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από ορισμένους κραδασμούς κάθε μέρα.
Στρες Είναι από τους πιο σημαντικούς ενδογενείς παράγοντες που προκαλούν ευαισθησία στην επιδερμίδα. Η ένταση προκαλεί την έκκριση κορτιζόλης η οποία ατροφεί το δέρμα και δημιουργεί ρυτίδες πόνου και δυσαρέσκειας.Το στρες ευνοεί τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, που είναιυπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος. Ενυδάτωση
Το δέρμα υφίσταται καθημερινώς επιθέσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει τη φυσική του ισορροπία σε νερό. Είναι απαραίτητο να πίνετε νερό όλη την ημέρα, γουλιά γουλιά, γιατί αλλιώς ο οργανισμός το αποβάλει.
Ατμοσφαιρική ρύπανση Η σκόνη και οι ρύποι της ατμόσφαιρας φράζουν τους πόρους από όπου αναπνέει το δέρμα με αποτέλεσμα τα μαύρα στίγματα και την εμφάνιση διεσταλμένων πόρων και την ακμή. Για προστασία καθαρίζουμε το πρόσωπο με γαλάκτωμα και ξεπλένουμε πάντα με χλιαρό νερό (το καυτό ή το παγωμένο ξεραίνει το δέρμα).
Νεκρά κύτταρα Η απολέπιση είναι μια άλλη σημαντική διαδικασία ομορφιάς, η οποία δεν πρέπεινα παραλείπεται..Τα κύτταρα κάνουν τον κύκλο ζωής που τους αναλογεί και εν συνεχεία συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα η υφή της να γίνεται τραχιά και άγρια. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη.Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας καθορίζεται και η συχνότητα της απολέπισης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button