Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δείτε όλες οι τελευταίες θεραπείες γύρω από την αυξητική χειλιών!

Τα χείλη είναι ένα μέρος του προσώπου, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην αισθητική του. Κατέχει κεντρικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου κι είναι σημείο που τραβά την προσοχή του συνομιλητή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ,η αύξηση των χειλιών πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην καταλήξει κανείς σε υπερβολικά μεγάλα χείλη.

Επίσης, εκτός από το μέγεθος, μεγάλη σημασία έχει και το σχήμα, το οποίο πρέπει να είναι απόλυτα φυσικό. Ο καταμερισμός του όγκου πρέπει να γίνεται αναλογικά σε κάθε σημείο του χείλους, ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ

 

ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν πολλά είδη ενέσιμων υλικών για την αύξηση των χειλιών. Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα μόνιμα και τα απορροφήσιμα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο υλικό γεμίσματος. Πρόκειται για ένα διάφανο υλικό σε μορφή gel, που εγχύεται στο χείλος και δίνει τον επιθυμητό όγκο και σχήμα.
Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό κι έχει δοκιμαστεί σε εκατομμύρια εφαρμογές, σε όλο τον κόσμο, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 6 μήνες, αλλά συνήθως μετά από μερικές επαναλήψεις, το αποτέλεσμα διαρκεί πολύ περισσότερο.

ΑΥΤΟΛΟΓΑ ΥΛΙΚΑ

Με τον όρο αυτό εννοούμε ιστούς του ιδίου του σώματος του ατόμου, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αύξηση. Το συνηθέστερο από αυτά είναι η χρήση λίπους.

Από κάποιο σημείο του σώματος παίρνουμε λίγο λίπος, το οποίο το επεξεργαζόμαστε και κατόπιν το τοποθετούμε στο χείλος. Άλλοι ιστοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η περιτονία ή το χόριο.

Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο, αφού οι ιστοί είναι από το ίδιο το σώμα του ατόμου και επομένως δεν δημιουργούνται αντιδράσεις από τον οργανισμό. Ένα μέρος από αυτούς τους ιστούς, που τοποθετούμε, θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και ένα μέρος θα μείνει για πάντα. Εάν θέλει κανείς μπορεί να το επαναλάβει όσες φορές θέλει.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΧΕΙΛΙΩΝ

Είναι διαδικασίες κατά τις οποίες γίνεται αφαίρεση μίας μικρής λωρίδας δέρματος από το άνω χείλος και κατόπιν το χείλος συρράπτεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει εκστροφή προς τα έξω. Η τομή μπορεί να γίνει ή στο όριο μεταξύ χείλους και δέρματος ή στο σημείο της ένωσης του δέρματος του άνω χείλους με τη μύτη. Οι τομές αυτές θα αφήσουν κάποιο σημάδι, το οποίο όμως συνήθως είναι ανεπαίσθητο κι επομένως δεν δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα.

Οι μέθοδοι αυτές δεν αυξάνουν τον όγκο του χείλους, απλώς το εκστρέφουν προς τα έξω, με αποτέλεσμα να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι περίπου δύο εβδομάδες, όσο χρειάζεται δηλαδή για να επουλωθεί το σημείο της τομής. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι μόνιμα.

Τη μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η σωστή επιλογή του γιατρού, διότι όπως όλοι έχουμε δει, υπάρχουν περιστατικά με εξαιρετικά αντιαισθητικά αποτελέσματα, δηλαδή υπερβολικά διογκωμένα, αφύσικα χείλη, τα οποία όχι μόνο δεν είναι αισθητικά ωραία, αλλά αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα περιστατικά συνήθως δεν έχουν απευθυνθεί σε κατάλληλο γιατρό και πολλές φορές ούτε καν σε γιατρό.

Η αυξητική χειλιών είναι μία διαδικασία η οποία όταν γίνει σωστά δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα. Μια επιτυχημένη επέμβαση του πλαστικού χειρουργού στα χείλη περνά απαρατήρητη και κανένας ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι στα συγκεκριμένα χείλη έχει γίνει κάποιο είδος παρέμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button