Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιάΠλαστική

Δείτε ιατρικούς τρόπους που σκοτώνουν την κυτταρίτιδα!

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το μόνο άγχος των γυναικών αυτή την εποχή είναι η εμφάνιση με μαγιό στις παραλίες. Εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική μπαίνουν στο ημερήσιο πρόγραμμα, προκειμένου να βελτιωθεί ο φλοιός πορτοκαλιού, η γνωστή σε όλους μας κυτταρίτιδα.

Αν και κατά καιρούς έχουν επιστρατευθεί διάφορα ”μαγικά” στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, οι γιατροί κάνουν λόγο για νέες πιο αποτελεσματικές θεραπείες που σε λίγο χρονικό διάστημα, δίνουν λύση στο πρόβλημα που κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ”μειονεκτικά”.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που αφορά σήμερα 8 στις 10 γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος τους, και ένα 4% του ανδρικού πληθυσμού. Πρόκειται για την επιλεκτική συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα και εμφανίζεται με διόγκωση του λιπώδους ιστού, δημιουργώντας την αντιαισθητική όψη φλούδας πορτοκαλιού. Τα σημεία που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα είναι οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, η κοιλιά, τα μπράτσα και στις γάμπες. Μην πανικοβάλλεστε όμως υπάρχουν λύσεις.

Πως δημιουργείται;

Οι λόγοι που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι πολλοί, όπως η κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία που δυσκολεύει την αποβολή των τοξινών από τους ιστούς και συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών.
Λόγω της κακής κυκλοφορίας ακόμα κι όταν κάποιος είναι σε εξαντλητική δίαιτα, δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο εκείνο ικανές ποσότητες των λιποδιαλυτών που το ίδιο το σώμα απελευθερώνει για να αντιμετωπίσει τη νηστεία.

Οι ορμονικές διαταραχές, που εντείνονται στην περίοδο της εφηβείας, στην εγκυμοσύνη αλλά και στη κλιμακτήριο. Προβλήματα δυσκοιλιότητας, καθώς δεν κατακρατούνται τοξίνες στο σώμα. Η ελλιπής άσκηση και η καθιστική ζωή, που δυστυχώς όλες μας κάνουμε λόγω άστατου ωραρίου. Το έντονο στρες, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η κακή διατροφή, η οποία περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, και οι άστατες διατροφικές συνήθειες, που διευκολύνουν τη συσσώρευση λίπους. Και φυσικά η κληρονομικότητα, ο μόνος παράγοντας για τον οποίο τελικά δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Πως αντιμετωπίζεται;

Ραδιοσυχνότητες

Οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπουν ζέστη και σε συνδυασμό με το μασάζ καταστρέφουν το λίπος και τους «υπεύθυνους» για την κυτταρίτιδα ιστούς. Έχει σχεδιαστεί για την σύσφιξη του δέρματος καθώς και για να εξομαλύνει τα λακκάκια. Μερικές μελέτες έχουν δείξει κάποια οφέλη, τουλάχιστον προσωρινά.

Συσκευές λέιζερ

Οι συσκευές λέιζερ χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κολλαγόνου και για να πυκνώσει το δέρμα. Μπορούν να εφαρμόζουν μασάζ, αναρρόφηση, ψύξη και ραδιοσυχνότητες για να “χτυπήσουν” την κυτταρίτιδα με 3-4 διαφορετικές μεθόδους ταυτόχρονα.

Λιποαναρρόφηση

Οι τεχνικές της λιποαναρρόφησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη παραμόρφωση του δέρματος. Αντίθετα η λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη με λέιζερ έχει χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει και να αφαιρέσει λίπος κάτω από το δέρμα.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα είναι ένας τρόπος χορήγησης φαρμάκων ή φαρμακευτικών ουσιών ενδοδερμικά, σε πολύ μικρές ποσότητες, ώστε να δράσουν τοπικά. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως στην αισθητική ιατρική για την κυτταρίτιδα, την τοπική λιποδιάλυση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Η έγχυση γίνεται με μία κοινή βελόνα. Σημαντικό ρόλο στη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, παίζει και η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ η κατανάλωση νερού και πράσινου τσαγιού, έχει διαπιστωθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button