ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες

Συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαψεύδει ότι πρόκειται να αυξηθούν κατά 2 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ από τα 67 στα 69.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοιες προθέσεις.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όμως, δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια είχε ψηφιστεί η παράταση της συνταξιοδότησης για τους γιατρούς κατά 2 χρόνια, από τα 65 στα 67 χρόνια, ρύθμιση που θεωρήθηκε «δωράκι» στους πανεπιστημιακούς γιατρούς οι οποίοι ήθελαν να παραμείνουν παραπάνω στο σύστημα.

Πάντως μέλημα όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν είναι τα όρια συνταξιοδότησης αλλά το ειδικό μισθολόγιο.

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι έρχονται νέα κουρέματα. Η κυβέρνηση όμως διαβεβαιώνει ότι δε θα πειραχτούν οι ήδη κουρεμένοι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών.

Δείτε ΕΔΩ πόσα παίρνουν σήμερα οι γιατροί του ΕΣΥ: «Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ με το ειδικό μισθολόγιο!»

Να σημειωθεί πως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα απέφυγε προς ώρας το σκόπελο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς παρότι θα ειδικά μισθολόγια θα περιορισθούν σε 8 από 23 που υπάρχουν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ με το ειδικό μισθολόγιο!

Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button