ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δεν επανέρχονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ σε επίπεδα προ μνημονίων! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που ρωτήθηκε από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει στο HealthReport.gr ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε επίμονα για το ζήτημα της αύξησης των ιατρικών μισθολογίων δεδομένου ότι το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις περικοπές απο το 2012 μέχρι σήμερα, αλλά ο κ.Ξανθός απέκλεισε κάθε συζήτηση. Τόνισε μάλιστα- σύμφωνα με τον κ.Παπανικολάου– ότι αυτήν την περίοδο προέχει η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μη περικοπή των συντάξεων.

Να σημειωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υποστεί περικοπές στους μισθούς τους από 40% έως και 55% σε κάποιες περιπτώσεις.

Όμως ακόμη και τα αναδρομικά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους γιατρούς του ΕΣΥ, είναι άγνωστο πόσα θα είναι. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Έρχονται τα αναδρομικά για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ! Ποιο διάστημα θα αφορούν”

Πάντως ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι σε 15 ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα απαντήσει πόσα θα είναι τα ποσά που θα εκταμιευθούν για τους γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στο σύστημα Υγείας με διαφορετικούς μισθούς και ωράρια! Όλες οι αντιθέσεις

Δείτε πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων! Όλες οι δικαστικές εξελίξεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button