Η φωνή του ασθενούς

Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ!!!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική, ΑΟΝΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», συναντιούνται με το κοινό στον Πολυχώρο IANOS και διοργανώνουν την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ», την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 16:30 – 20:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειές του και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ξεκινήσει με την κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο Δ.Σ. Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσουν η κα Δανάη Μπισιρτζόγλου, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, η οποία θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνού, στο αναπνευστικό σύστημα και ο κ. Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, η ομιλία του οποίου θα αφορά στις στρατηγικές διακοπής του καπνίσματος.

Θα ακολουθήσει η ομιλία της κας Έλενας Λινάρδου, Παθολόγου – Ογκολόγου, με θέμα: «Κάπνισμα, Καρκίνος Πνεύμονα & Γυναίκα» & «Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου» και τη σκυτάλη θα λάβουν οι κ.κ. Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, Δημήτριος Θεόφιλος, Πνευμονολόγος, Επικουρικός Επιμελητής Β’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” & Ευαγγελία Χονδρού, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια Β’, Πνευμονολογικό Τμήμα Νοσοκομείου ΑΟΝΑ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, οι οποίοι θα σχολιάσουν τα επιμέρους θέματα των ομιλιών, σε συζήτηση με το κοινό.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της κας Ελένης Γαλάνη, Παθολόγου – Ογκολόγου, Διδάκτωρος Πανεπιστημίου Αθηνών, Senior Clinical Fellow, Guy’s and St Thomas Hospital, London, UK, η οποία θα αναφερθεί στο εξής θέμα: «Καρκίνος πνεύμονα: μια παγκόσμια επιδημία. Δευτερογενής πρόληψη & στρατηγικές πληθυσμιακού ελέγχου (screening). Νέες εξελίξεις – Ανοσοθεραπεία».

Τον συντονισμό της Επιστημονικής Ημερίδας θα αναλάβει ο κ. Γεώργιος Πολίτης, Συντονιστής – Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΑΟΝΑ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ο οποίος θα παραστεί ως Προεδρείο σε όλες τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης.

Στο χώρο της εκδήλωσης και ώρα 16:30-20:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ για το κοινό και θα δίδονται ιατρικές γνωματεύσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button