ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δεν κόβεται το «ανθυγιεινό» επίδομα στους νοσηλευτές! Τι δηλώνει το υπ.Υγείας

Μετά τις φήμες ότι η κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης και ότι ουσιαστικά θα πάψει να καταβάλλεται μετά το καλοκαίρι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες.

Όπως σημειώνει: «Το Υπουργείο Υγείας, σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης και η καταβολή του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. «Οποιαδήποτε, λοιπόν, αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν προοιωνίζει την κατάργηση αλλά την προσαρμογή» σπεύδει να εξηγήσει το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα αφήνει αιχμές για “κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς” που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις: «Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, με τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών, γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη».

Να σημειωθεί ότι η πληροφορία περί κατάργησης του επιδόματος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των νοσηλευτών, δεδομένου ότι χρόνια τώρα ο κλάδος κρατά με νύχια και με δόντια το συγκεκριμένο επίδομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε με ποια κριτήρια θα γίνονται οι μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Νέοι κανόνες

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button