Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δερματικές παθήσεις! Ποιες είναι οι πιο συχνές;

Μάθετε ποιες είναι οι πιο συχνές δερματικές παθήσεις!

Εξάνθημα από ιδρώτα

Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο ή υπάρχουν αυξημένα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα τότε εκδηλώνονται εξανθήματα στο δέρμα λόγω ιδρώτα. Άλλη αιτία που ενοχοποιείται για το πρόβλημα αυτό, είναι τα στενά ρούχα που εφαρμόζουν στο σώμα και δεν το αφήνουν να αναπνεύσει.

Η αλλεργία αυτή αντιμετωπίζετε φορώντας χαλαρά, ελαφριά ρούχα και αποφεύγοντας την υπερβολική θερμότητα και την υγρασία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ατοπική δερματίτιδα

Μία από τις πιο συχνές διαταραχές του δέρματος που προκαλεί ένα εξάνθημα είναι η ατοπική δερματίτιδα γνωστή ως έκζεμα. Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια συνεχής (χρόνια) πάθηση που προκαλεί φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος. Πιο συχνά εμφανίζεται ως κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, τον κορμό ή τα άκρα.

Για να περιορίσετε την εξάπλωσης της, αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και χρησιμοποιήστε κρέμες ή λοσιόν, ώστε να μειώσετε τα συμπτώματα τον κίνδυνο ξεσπασμάτων.

Δερματίτιδα εξ επαφής

Η δερματίτιδα εξ επαφής (Α) προκαλείται από την έκθεση σε χημικές ουσίες, όπως τα προϊόντα καθαρισμού ή βιομηχανικά χημικά, προκαλεί αυτή την κατάσταση.

Περιοχές με λεπτότερο δέρμα, όπως τα βλέφαρα, είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν. Η σοβαρότητα της αντίδρασης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη διάρκεια της έκθεσης.

Φαρμακευτικό εξάνθημα

Η λήψη κάποιων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Συνήθως το πρόβλημα αυτό ξεκινάει στην πρώτη εβδομάδα της λήψης ενός νέου φαρμάκου, συχνά ξεκινά ως διακριτές κόκκινες κηλίδες που εξαπλώνονται, που καλύπτουν μεγάλες περιοχές του σώματος. Το εξάνθημα συνήθως υποχωρεί μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button