ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δημιουργείται 4η επιστημονική υπηρεσία στα Νοσοκομεία! Ποιους θα περιλαμβάνει

Ειδικότερα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στο νομοσχέδιο “σκούπα” που δίνεται σύντομα στη δημοσιότητα προς δημόσια διαβούλευση, εμπεριέχεται ρύθμιση με την οποία δημιουργείται και 4η υπηρεσία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να διαφοροποιηθεί ο ρόλος του μη ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, όπως είναι οι βιοχημικοί, οι ακτινοφυσικοί, οι διαιτολόγοι, οι ψυχολόγοι κ.λ.π.

Στόχος είναι όπως διαβεβαιώνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, οι ειδικότητες αυτές να έχουν ενισχυμένο ρόλο μέσα στα νοσοκομεία, αφού εκτός των άλλων θα αποτελούν αυτόνομη επιστημονική οντότητα, ξεχωριστή από αυτή των γιατρών, ενώ και οι προσλήψεις που θα γίνονται δε θα συνυπολογίζονται με αυτές του ιατρικού προσωπικού.

Κάτι που φαίνεται πως σήμερα έβλαπτε τα άλλα επιστημονικά επαγγέλματα σε ότι αφορά στην ισορροπία των προσλήψεων, αφού δεν προέκυπτε σαφής αριθμός θέσεων για την κάλυψη των αναγκών. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά πως θα διαμορφώνονται οι θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού των Νοσοκομείων: “Πως θα διαμορφώνονται οι οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Τι αλλάζει”

Πάντως η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα αφορά και στην αλλαγή των συντελεστών πρόσληψης για το συγκεκριμένο μη ιατρικό αλλά επιστημονικό προσωπικό, κυκλοφορεί ήδη σαν φήμη στους κύκλους των εργαζομένων του ΕΣΥ προκαλώντας ανησυχία για το αν τελικά θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Ωστόσο πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις που σήμερα υπάρχουν και στα νέα οργανογράμματα των Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νομοσχέδιο «σκούπα» για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει

Έρχεται προκήρυξη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Τέλος οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΜΕΘ που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ!

Ανέτοιμα τα νοσοκομεία για το νέο σύστημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button