ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διαβάστε τι έλεγε στην απολογία του ο γιατρός με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η υπόθεση με τον καρδιοχειρουργό από τον Ευαγγελισμό ο οποίος φέρεται να πιάστηκε με φακελάκι και πλέον έχει επιστρέψει στο νοσοκομείο κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου.

Η υπόθεση της επιστροφής των επίορκων γιατρών στο ΕΣΥ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στους πολίτες, δεδομένου ότι οι περισσότερη επιστρέφουν κανονικά αφού πέρασε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εξετάζονταν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Με αφορμή την επιστροφή μάλιστα του καρδιοχειρουργού από τον Ευαγγελισμό ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κίνησε τις διαδικασίες εσπευσμένα ώστε να εξετασθεί τελικώς όσο το δυνατόν συντομότερα από το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Εσπευσμένα στο πειθαρχικό η υπόθεση του γιατρού με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!»).

Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα τον Ιούλιο του 2014 ο γιατρός είχε κληθεί να απολογηθεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα περιέγραφε τη δική του θέση για τα περιστατικά, καθώς φέρεται με βάση τα όσα είχαν καταγγείλει οι συγγενείς του ασθενούς που έχασε τελικά τη ζωή του, να πίεζε αφόρητα για να πάρει φακελάκι.

Αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο ασθενής να περιμένει για 17 ημέρες χωρίς χειρουργείο με συνέπεια στο τέλος να χάσει τη ζωή του.
Ο επίορκος γιατρός όπως φαίνεται στο απολογητικό υπόμνημα που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr υποστήριζε ότι η αδερφή του ασθενούς είχε ζητήσει να τον δει και τον επισκέφτηκε στο γραφείο του μαζί με μία άλλη κοπέλα που είχε δηλώσει συγγενής του ασθενούς.

«Αφού της εξήγησα αναλυτικά την κατάσταση του αδερφού της και τον τρόπο αντιμετώπισης και τις πιθανότητες αποτυχίας, εν συνεχεία εκείνη έβγαλε από την τσάντα της ένα πακετάκι από χαρτονομίσματα τυλιγμένα με λάστιχο, των 50 ευρώ και τα άφησε πάνω στο γραφείο μου, λέγοντας μου να τα δώσω στους άλλους συντελεστές του χειρουργείου, για την απασχόληση τους, η οποία συνήθως ξεπερνά το ωράριο τους.

Ξαφνιάστηκα γιατί ούτε της είχα ζητήσει ποτέ αλλά ούτε έχω ζητήσει ποτέ στο παρελθόν χρήματα για οποιαδήποτε υπηρεσία που πρόσφερα ή για τρίτον.

Εξάλλου αν θα ήθελα να πάρω χρήματα θα επιδίωκα να μην υπάρχουν μάρτυρες στη συναλλαγή!» σημείωνε μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα ο γιατρός που φέρεται να ζήτησε επιμόνως φακελάκι από τον ασθενή στον Ευαγγελισμό.

απολογητικο1

απολογητικο2

Πάντως στην επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Υγείας αποδίδεται η επιστροφή του γιατρού στο Νοσοκομείο, στην υποχρέωση της Διοίκησης να εκδώσει διαπιστωτική πράξη λόγω του νόμου.

απολογητικό 3

Αξιοσημείωτο είναι όμως πως όταν το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει το θέμα της επιστροφής των επίορκων γιατρών στις 23 Ιουνίου λόγω του νόμου Κατρούγκαλου (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»), ο τότε υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος είχε σπεύσει να εκδώσει νέα κατ επείγουσα εγκύκλιο για να διαψεύσει την επιστροφή των επίορκων γιατρών στο ΕΣΥ. (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στο πειθαρχικό η υπόθεση του γιατρού με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button