ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια;

Μάλιστα στους περισσότερους η πάθηση συνήθως διαγιγνώσκεται όταν έχουν ήδη εμφανιστεί επιπλοκές στην υγεία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν είστε διαβητικός είναι να κάνετε εξέταση αίματος, ενώ αν εμφανίζετε τα παρακάτω συμπτώματα επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να διαπιστώσει ο ίδιος αν όλα πάνε καλά στην υγεία σας.

Πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα και έντονη δίψα

Αν έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ διψάτε συνεχώς τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχετε διαβήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νεφρά καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να ξεφορτωθούν την περισσευούμενη γλυκόζη του αίματος.

Απώλεια βάρους

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα είναι επίσης ικανά να προκαλέσουν ξαφνική απώλεια βάρους.

Πείνα

Οι απότομες αλλαγές στην όρεξη είναι ένα ακόμη πιθανό σημάδι του διαβήτη, το οποίο συμβαίνει όταν ανεβαίνουν ή πέφτουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.

Αργή επούλωση

Μολύνσεις, εκδορές και τραύματα που αργούν να επουλωθούν είναι ακόμα ένα σύνηθες σύμπτωμα του διαβήτη.

προδιαβήτης

 

 

 

 

 

 

Θολή όραση

Η θολή όραση αλλά και οι απότομες λάμψεις είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου και πρόκειται ουσιαστικά για πρόβλημα διάθλασης.

Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα

Το μυρμήγκιασμα ή το μούδιασμα σε χέρια και πόδια, αποτελεί ένα ακόμη σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό με τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα

Πάντως καλό είναι να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί ο διαβήτης τόσο πιο γρήγορα και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους όρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβήτης: Πότε δημιουργεί πρόβλημα στην καρδιά

Διαβήτης κύησης: Δείτε αν κινδυνεύετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button