ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διαβεβαιώσεις φαρμακοβιομηχάνων για επάρκεια φάρμακων στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων ότι η αγορά δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με φάρμακα έδωσαν οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη του υπ.Υγείας με τους φαρμακοβιομηχάνους για επάρκεια φαρμάκων

Στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην οδό Αριστοτέλους του Βασίλη Κικίλια με με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) οι εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν για την επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας «σε συνέχεια των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσα εκτάκτως τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών και με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε κατηγορηματικά ότι «η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του ΕΣΥ και του Έλληνα ασθενή και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά».

Στο ίδιο πλαίσιο κυμάνθηκε και ο πρόεδρος του PIF, Μάκης Παπαταξιάρχης αναφέροντας ότι «θα ήθελα να διαβεβαιώσω από την πλευρά μου ότι στις ειδικές συνθήκες που ζούμε και οι οποίες είναι εν εξελίξει θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά τα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και τον Έλληνα πολίτη».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button