ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διαγνωστικά Κέντρα κατά υπ.Υγείας: Κλείνετε τα αιμοληπτήρια στα χωριά! Στον αέρα οι ασθενείς

Χιλιόμετρα θα πρέπει να διανύσουν πλέον οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και των χωριών για μια απλή εξέταση αίματος, καθώς σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΔΙΚ, το υπουργείο Υγείας με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, βάζει λουκέτο τους επόμενους τρεις μήνες στα αιμοληπτήρια που έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν απλές λήψεις αίματος.

Και αυτό προκειμένου οι κάτοικοι να μην αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμτερα προκειμένου να προσεγγίσουν ένα διαγνωστικό κέντρο.
Κατά τον ΠΑΣΙΔΙΚ, «Το Υπουργείο Υγείας έρμαιο των μικροσυμφερόντων» αφού αναγκάζει τις επιχειρήσεις να κλείσουν εντός τριμήνου, παρότι έχουν κάνει επενδύσεις.

«Η λειτουργία των αιμοληπτηρίων αποτελούσε μια ανακούφιση στους πολίτες (ορεινών και δύσβατων, κυρίως) περιοχών οι οποίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επένδυση σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με μόνιμη παρουσία ιατρού.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των «ξεχασμένων» αυτών περιοχών θα μπορούσαν (τουλάχιστον) να έχουν πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις δίχως να αναγκάζονται να ταξιδεύσουν. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται εδώ και πολλά έτη με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτές τις ευπαθείς ομάδες. Η επενδύσεις αυτές έγιναν με σκοπό την μακροχρόνια απόσβεσή τους και κυρίως με κοινωνικά κριτήρια» σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ κατηγορεί ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι εξυπηρετεί συμφέροντα καθώς όπως σημειώνει: «Είναι άγνωστα τα μικρόνοα μικροσυμφέροντα που επέβαλαν αυτή την πολιτική στο, ούτως ή άλλως, δέσμιο, της αναποτελεσματικότητάς του, Υπουργείο Υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button