ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διαγνωστικά Κέντρα: Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ!

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς οι κλινοεργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα αποφάσισαν ναι μεν να ανοίξουν από αύριο το πρωί  αλλά και να ξεκινήσουν μπλόκο στον Οργανισμό.

Πράγμα που σημαίνει στην πράξη πως όποιος ασφαλισμένος θα πηγαίνει για διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο, θα πρέπει να πληρώνει  το 85% της τιμής της εξέτασης και δεν θα πληρώνει το 15% που είναι η συμμετοχή του.

Στη συνέχεια ο ασφαλισμένος θα παίρνει την απόδειξη και θα εισπράττει τα χρήματα του από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Από την απόφαση αυτή, εξαιρούνται:

οι καρκινοπαθείς και τα έκτακτα περιστατικά με παραπεμπτικό γιατρού που αναγράφεται, ότι το περιστατικό χρήζει άμεσης διάγνωσης και

όλα τα υπόλοιπα ταμεία όπως της Τράπεζας της Ελλάδας, τα Στρατιωτικά κτλ

Το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μετά από μαραθώνια ευρεία σύσκεψη, που έγινε στον ΙΣΑ αποφάσισε να διακόψει την επ’ αόριστον κινητοποίηση τους αλλά να μην παραδώσουν τα όπλα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Δείτε ΕΔΩ: Όλη η αλήθεια για τα 30 εκατ. ευρώ που έταξε ο υπουργός Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα για να σταματήσουν την απεργία!”

Έτσι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου για να εκτιμήσουν την κατάσταση αφού ο κλάδος έχει υποστεί οικονομικό στραγγαλισμό λόγω της αφαίρεσης του 70% των εισοδημάτων των ιατρών μέσω υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ (rebate – clawback).

Παράλληλα αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία των εξουσιοδοτήσεων των Ιατρικών Συλλόγων για την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Ο ιατρικός κόσμος είναι συσπειρωμένος και δυνατός και θα δώσει μάχη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα που έχει καταρρεύσει από τους πειραματισμούς της πολιτείας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Έλληνα ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας, το κράτος οφείλει να πληρώσει για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κόσμος έβαλε πλάτη τα χρόνια της κρίσης και στήριξε το σύστημα υγείας που κατέρρεε ωστόσο τώρα απειλείται πλέον η επιβίωσή του. Παλεύουμε τόσο για τον ασθενή όσο και για το γιατρό που οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το νέο όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσα χρήματα θα δοθούν το 2019

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πόσο κουρεύτηκαν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις τα τελευταία τρία έτη!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button