ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΧωρίς κατηγορία

Διαγνωστικά κέντρα: Τέλος οι κινητοποιήσεις! Κανονικά η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Διαγνωστικά κέντρα: Τέλος οι κινητοποιήσεις! Κανονικά η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας από όπου ουσιαστικά έφυγαν με άδεια χέρια. Διαβάστε ΕΔΩ τι τους είπε ο υπουργός Υγείας: “Διαγνωστικά κέντρα: Με άδεια χέρια έφυγαν από τον υπ.Υγείας αλλά προς αναστολή των κινητοποιήσεων ο κλάδος!”

Ο κλάδος, όπως πρώτα αποκάλυψε το www.Healthreport.gr αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις κυρίως για να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου, ότι εκτίμησαν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τους ικανοποιήσεις το βασικό τους αίτημα για κατάργηση των 55 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε χαράτσι για το 2018.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας ,οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων .Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Κάτι που άλλωστε τους διαμήνυσε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ λόγω εκλογών.

Όμως ο αγώνας του κλάδου θα συνεχισθεί όπως διαμηνύουν με τη νέα κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα.

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τους γιατρούς του εργαστηριακού κλάδου να ολοκληρώσουν τις εξουσιοδοτήσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους για να προβούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα που θα διεκδικηθεί δυναμικά από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το νέο όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσα χρήματα θα δοθούν το 2019

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πόσο κουρεύτηκαν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις τα τελευταία τρία έτη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button