ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διακομιδές ασθενών χωρίς γιατρούς! Τι καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί

Τραγική φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς ακόμη και χωρίς γιατρό.

Ενδεικτική η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο γίνονται διακομιδές χωρίς τη συνοδεία αναισθησιολόγου.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ: «Ενημερωθήκαμε επίσης ότι υπάρχει απόφαση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου που λέει ότι για δέκα μέρες το μήνα δεν θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός να συνοδεύει το περιστατικό στις διακομιδές ασθενών.

Η απόφαση αυτή συνεχίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι απλά παράνομη αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς. Καμία διακομιδή δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη συνοδεία γιατρού ειδικότητας που αφορά το περιστατικό, αλλά και έμπειρου σε
αντιμετώπιση συμβάντων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, όπως αποσωλήνωση του ασθενούς».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι είναι φαινόμενα επικίνδυνα και καμία διακομιδή δεν θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη παρουσία αναισθησιολόγου, ειδικά μάλιστα αν ο γιατρός διακομιδής είναι ειδικευόμενος. «Είναι ευθύνη των αρμοδίων και των διοικήσεων των νοσοκομείων να βρουν λύση γι’ αυτό το θέμα, καθώς επίσης και η πλήρης και κατάλληλη στελέχωση του ΕΚΑΒ» υπογραμμίζουν οι γιατροί.

Να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο 8 κλίνες λόγω ελλείψεων προσωπικού και υποδομών παρά την τεράστια κίνηση περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!

Στο κόκκινο τα χειρουργεία 26 Δημόσιων νοσοκομείων! Η «ακτινογραφία» των ελλείψεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button