ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Διαλογή ασθενών χωρίς γιατρό! Τι καταγγέλλουν οι νοσηλευτές

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος καταγγέλλει ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παραβιάζεται πλήρως η νομοθεσία στη διαλογή ασθενών καθώς ακολουθείται η άκρως παράνομη μη συμμετοχή ιατρού στην διαδικασία διαλογής περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης .

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος με συνεχείς αναφορές είχε καταγγείλει το θέμα αλλά όπως φαίνεται το αφτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει.
Με νέα της επιστολή η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος Αριστείδης Δάγλας: «σας ενημερώνουμε ότι η διαλογή των ασθενών εξακολουθεί και γίνεται μόνο από Νοσηλευτές κατά παραβίαση τη διάταξης όπου προβλέπει την παρουσία και ιατρού.

Κατά παραβίαση δηλαδή, των οριζομένων στην ανωτέρω υπουργική απόφαση, η οποία δεν καταλείπει δυνατότητα επιλογής και παρουσίας διαζευκτικώς είτε ειδικευμένου ιατρού είτε νοσηλευτή, αλλά απαιτεί η διαλογή να γίνεται παρουσία αμφοτέρων των ειδικοτήτων, η διαδικασία της προώθησης των ασθενών στα ιατρεία του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης γίνεται πλημμελώς μόνον από νοσηλευτές.

Επειδή η παραπάνω πρακτική ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, παρακαλούμε για την επίλυση του προβλήματος και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα: ξεκινούν επισχέσεις σε νοσοκομεία-ΕΚΑΒ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button