Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Διαταραχές οργασμού στον άνδρα: Ποια είναι τα πιθανά αίτια;

Μπορεί η απουσία οργασμού να θεωρείται ότι είναι γυναικείο «προσόν» αλλά και οι άνδρες φαίνεται ότι έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό!
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Plos one οι διαταραχές οργασμού στους άνδρες περιλαμβάνουν την πρόωρη εκσπερμάτιση, την ανεσταλμένη εκσπερμάτιση και την παλίνδρομη εκσπερμάτιση.

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές διαταραχές του οργασμού στον άνδρα. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών, συγκεκριμένα απασχολεί 1 στους 5 άντρες. Εμφανίζεται δε με την ίδια συχνότητα σε όλες τις ηλικίες.

Στους άντρες που πάσχουν από πρόωρη, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης, διότι η εκσπερμάτιση προκύπτει γρήγορα και με ελάχιστο έλεγχο.

Η διαταραχή προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση στη σύντροφο που δεν καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό με τη διείσδυση. Τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι κυρίως ψυχογενούς αιτιολογίας.

Ανεσταλμένη εκσπερμάτιση

Η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση είναι η πλήρης αναστολή εμφάνισης σπέρματος κατά την σεξουαλική επαφή με την σύντροφο.

Παλίνδρομη εκσπερμάτιση

Αν και πρόκειται για ένα σπάνιο πρόβλημα αρκετοί άνδρες ταλαιπωρούνται από την παλίνδρομη εκσπερμάτωση.
Όμως αντιμετωπίζεται μετά από επεμβάσεις στον προστάτη αδένα, είτε μετά από φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση διαταραχών του αδένα αυτού, είναι δυνατόν ο μηχανισμός αυτό να διαταραχθεί, με αποτέλεσμα το σπέρμα αντί να κατευθύνεται στο έξω στόμιο της ουρήθρας, να καταλήγει στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστεως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button