ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διαφωνία υπ. Υγείας με τους δανειστές για τα φαρμακεία! Που δε συμφωνούν

Συνάντηση με τους «τροικανούς» είχε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας προκειμένου να κλείσουν και τα θέματα του τομέα της υγείας.

Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι στα περισσότερα υπάρχει συμφωνία και έχει καθορισθεί το χρονοδιάγραμμα των νέων μέτρων, αλλά ανοικτό παραμένει ακόμη το θέμα των φαρμακείων.

Διαβάστε ΕΔΩ: Φαρμακοποιοί: Σε διαρκή μάχη για το «ιδιοκτησιακό»! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφωνία για το ωάριο

Ο Έλληνας υπουργός υγείας ζήτησε από τους δανειστές να αποδεχτούν το γεγονός ότι το ωράριο των φαρμακείων δεν μπορεί να μείνει πλήρως ελεύθερο και απελευθερωμένο όπως σήμερα καθώς αυτό δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά.

Όπως εξήγησε λόγω του διευρυμένου ωραρίου, πολλοί φαρμακοποιοί αρνούνται να συμμετάσχουν σε εφημερίες και διημερεύσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Διαβάστε ΕΔΩ: Έτοιμες οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία! Τι αλλάζει στο ωράριο

Ο Ανδρέας Ξανθός αποκάλυψε ότι σήμερα που ετέθη και πάλι το θέμα, οι δανειστές δε συμφώνησαν. Γι αυτό και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και πάλι.

Από την άλλη λύνεται το θέμα του ιδιοκτησιακού καθώς με προεδρικό διάταγμα θα εφαρμοσθεί τελικώς ο νόμος που είχε ψηφιστεί το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από κόσκινο της νέας ειδικής επιτροπής αξιολόγησης παλιά και νέα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Υπ. Υγείας: Δε φθάνουν τα χρήματα για τα φάρμακα! Τι αλλαγές ανακοίνωσε

Αλλάζει όλο το τοπίο στα φάρμακα με νέο νομοσχέδιο! Ποιος γίνεται ο ισχυρός «παίκτης»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button