Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Διημερίδα για την ορθή διακίνηση των φαρμάκων!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Προστασία των Φαρμάκων και των Ευπαθών Προϊόντων (Cool Chain Organization), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με ομιλητές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς και διακεκριμένα στελέχη εταιρειών.
Κεντρικός ομιλητής, ο ειδικός επιστήμονας σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας Dr Umit Kartoglu, υψηλόβαθμο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), Department of Essential Medicines and Health Products.

 

Στην διημερίδα θα συζητηθούν :

 

-Θέματα εφαρμογής της κατευθυντήριας οδηγίας σχετικά με την ορθή πρακτική στη διανομή των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση
-Tools and approaches to ensure Quality of vaccines throughout the cold chain. Απευθύνεται σε επιστήμονες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων και οργανισμών από το χώρο της υγείας.

 

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα φάρμακα και πολλά τρόφιμα έχουν περιορισμούς ως προς τις θερμοκρασίες που μπορούν να εκτεθούν από τη στιγμή της παραγωγής τους μέχρι τη στιγμή της χρήσης τους.

 
Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν μεγάλη σημασία στην ορθή διακίνηση των φαρμάκων, καθώς όλο και περισσότερα σκευάσματα νέας τεχνολογίας (όπως εμβόλια, αντιβιοτικά, αντικαρκινικά) οφείλουν τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στην διακίνηση τους, δημιουργώντας μια ψυχρή αλυσίδα (cool chain).

 

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής.

 

Ο Οργανισμός Cool Chain (Cool Chain Organization) δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και νέες προσεγγίσεις για την ενίσχυση της διαχείρισης των τρόπων μεταφοράς τόσο των φαρμακευτικών προϊόντων όσο και άλλων ευπαθών προϊόντων.

 

Αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προστασία και τη διασφάλιση των ιδανικών συνθηκών ορθής διακίνησης των θερμικά ευαίσθητων προϊόντων -είτε πρόκειται για φάρμακο, είτε για τρόφιμο- σε όλη την αλυσίδα διανομής έως τον τελικό χρήστη ή καταναλωτή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button