ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δικαιώθηκαν στο ΣτΕ άλλοι 4 Διοικητές Νοσοκομείων για παράνομη απόλυση! Όλο το παρασκήνιο

Άλλο ένα ηχηρό χαστούκι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας από το ΣτΕ. Εξεδόθη η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στο οποίο είχαν προσφύγει οι Διοικητές των Νοσοκομείων που είχαν απομακρυνθεί το 2015 από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το ΣτΕ δικαίωσε άλλους τέσσερις Διοικητές για παράνομη απόλυση μεταξύ αυτών και των πρωήν Διοικητή του Ευαγγελισμού Αναστάσιο Γρηγορόπουλο.

Λίγο καιρό πριν είχαν δικαιωθεί άλλοι 10 πρώην Διοικητές που επίσης είχαν απολυθεί με τον ίδιο τρόπο. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα: «Δείτε ποιοι είναι οι 10 Διοικητές Νοσοκομείων που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για παράνομη απόλυση!»

Η νέα απόφαση του ΣτΕ φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τα όσα είχαν λεχθεί εκείνη την περίοδο από τους απομακρυσθέντες Διοικητές περί αξιολόγησης …μόνο στα χαρτιά.

Άλλωστε παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων ήταν μάλλον…θολή.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων είχαν λάβει «καλό βαθμό» τελικώς απομακρύνθηκαν από τη θέση τους.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς θεωρείται πιθανό ότι θα πρέπει να τους αποζημιώσει για το διάστημα που δεν ήταν στη θέση τους λόγω της απόλυσης αλλά δεν είχαν λήξει οι συμβάσεις τους.

Οι αγωγές είναι το επόμενο βήμα των πρώην Διοικητών των Νοσοκομείων που απολύθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά τη δικαίωση τους για παράνομη απομάκρυνση. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: “Έρχονται αγωγές εκατομμυρίων από πρώην Διοικητές Νοσοκομείων για παράνομη απόλυση! Όλο το παρασκήνιο”

Σήμερα πάντως οι Διοικητές των Νοσοκομείων που είχαν απολυθεί, έστω κι αν δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι δε θα επαναπροσληφθούν και για πολιτικούς λόγους αλλά και επειδή πλέον οι συμβάσεις τους έχουν λήξει και αυτό θα αξιοποιηθεί ως επιχείρημα από το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, τις παράνομες διώξεις που είχε εξαπολύσει η Κυβέρνηση. Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε ένα νέο “χαστούκι” στην Κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να εγκαθιδρύσει ένα σκληρό κομματικό Κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι ρωτά στις συνεντεύξεις η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλοι οι διάλογοι

Νέα πρόσωπα στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Ποιοι αλλάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button