ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Έξι παραιτήσεις και επτά ανακλήσεις διορισμών! Όλα τα νέα ονόματα που ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Καθήκοντα αναλαμβάνουν οι νέοι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα μετά από έναν και πλέον μήνα μετά τη αρχική ανακοίνωση των ονομάτων.

Η λίστα ανακοινώθηκε εκ νέου και περιλαμβάνει αλλαγές σε πρόσωπα μετά από έξι παραιτήσεις που έγιναν στο μεσοδιάστημα αλλά και επτά ανακλήσεις διορισμών μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε σε διορθώσεις των ονομάτων που είχαν ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου, μετά και τις αντιδράσεις αλλά και των εξονυχιστικό έλεγχο των πτυχών και του ποινικού τους μητρώου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Διοικητές Νοσοκομείων: Αθόρυβες διορθώσεις της τελευταίας στιγμής! Ποιοι δεν θα διορισθούν»

Έτσι πλέον η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοινώνει τον οριστικό κατάλογο με τα ονόματα με τα νέα ονόματα στο πλαίσιο της οποίας:

1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

Τα οριστικά …νέα στελέχη 

Έπειτα από τις διορθώσεις σε παραιτηθέντες και αποπεμφθέντες πριν ακόμη διορισθούν, όλος ο νέος οριστικός κατάλογος έχει ως εξής:

Να σημειωθεί ότι τα ΦΕΚ των διορισμών τους αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα επόμενα 24ωρα.

Προφίλ

Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Υγείας , το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Επίσης με βάση το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστηρές προειδοποιήσεις Κικίλια στους διοικητές νοσοκομείων! Τι είπε στην Βουλή

Διοικητές Νοσοκομείων: Γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα ΦΕΚ των διορισμών τους! Οι καθυστερήσεις και οι νέοι έλεγχοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button