ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Έρχονται και οι τελευταίοι! Πότε θα διοριστούν

Οι αιτήσεις από την τελευταία προκήρυξη που ολοκληρώθηκε στις 14 Οκτωβρίου έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζονται από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία συμπληρωματική προκήρυξη που είχε βγάλει το υπουργείο Υγείας και με την οποία επαναπροκήρυξε κάποιες θέσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών στα νοσοκομεία αφού είτε οι θέσεις δεν είχαν καλυφθεί, είτε κάποιοι διορίστηκαν κανονικά αλλά στη συνέχεια…ξεδιορίστηκαν!

Παρότι η επαναπροκήρυξη κάποιων θέσεων σε Διοικήσεις Νοσοκομείων αναθέρμανε το κλίμα στην αγορά, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν -όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – δεν ήταν τόσες όσες αναμένονταν με βάση και το ποσοστό ανεργίας που υπάρχει και στην αγορά στελεχών.

Εκτιμάται ότι ο σάλος που είχε προκληθεί με ορισμένους υποψήφιους οι οποίοι διορίστηκαν κανονικά και μάλιστα τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας αλλά στο τέλος δεν πήραν ποτέ τη θέση, απογοήτευσε πολλούς.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο υπουργείο Υγείας αφού ενώ περίμεναν να πιάσουν δουλειά τελικώς δεν βρέθηκαν ποτέ στο νοσοκομείο.

Πάντως οι θέσεις δεν αναμένεται να καλυφθούν πριν το νέο έτος λένε πηγές του HealthReport.gr αφού ούτως ή άλλως προκηρύχθηκαν και θέσεις Διοικητών η θητεία των οποίων λήγει στο τέλος του χρόνου.
Δείτε ΕΔΩ σε ποιες θέσεις θα διοριστούν νέα στελέχη: «Διοικητές Νοσοκομείων: Ποιες θέσεις δεν καλύφθηκαν»

Πάντως σε μια περίοδο αυξημένης ανεργίας ακόμη και σε υψηλόβαθμα στελέχη με πολλά προσόντα, η θέση του Διοικητή μοιάζει εξαιρετικά ελκυστική. Όχι τυχαία αφού οι μισθοί θεωρούνται υψηλοί σε σχέση με τα δεδομένα της εποχής. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα παίρνει ένας Διοικητής Νοσοκομείου αλλά και ο Αναπληρωτής: «Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!»

Ωστόσο η διαχείριση ενός δημόσιου νοσοκομείου δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση.
Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι οι ελλείψεις προσωπικού προκαλούν καθημερινές «αναταράξεις» στους εργαζόμενους, τα λιγοστά κονδύλια αδειάζουν τα νοσοκομεία από υλικά, ενώ σύντομα ξεκινά και ο στενός έλεγχος της χορήγησης φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Ποια νοσοκομεία ήταν πρωταθλητές στη μίζα των ορθοπεδικών! Ξεκινά η δίκη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button