ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Αναζητούνται κι άλλες αστοχίες! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε απόλυτη αμηχανία συνεχίζει να βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την υπόθεση του 80χρονου Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Ο ίδιος ο αποπεμφθείς Διοικητής ολίγων ωρών, δεν κρύβει πάντως σε δηλώσεις του ότι ζήτησε να τοποθετηθεί σε θέση Διοικητή Νοσοκομείου γεγονός που έκανε αποδεκτό ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Παραιτήθηκε ο 80χρονος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας! Όλο το παρασκήνιο»

Αλλαγές στη διαχείρηση ασθενών στα νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας

Η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος πάντως αφήνει «πληγές» στο προφίλ της κυβέρνησης, καθώς εμφανίζεται να κινείται στο ίδιο πλαίσιο όπως και η προηγούμενη που δε δίστασε αντίστοιχα να διορίσει σε Νοσοκομεία κολλητούς και ανθρώπους χωρίς τα απαραίτητα προσόντα.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει προεκλογικά σημαία το ζήτημα της αξιοκρατικής τοποθέτησης μάνατζερ στα νοσοκομεία.

Αναζητούνται κι άλλες «αστοχίες»

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν με τον 80χρονο τέως Διοικητή, πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει νέα εξέταση για τα πρόσωπα που επελέγησαν να στελεχώσουν το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα χωρίς βιογραφικά βέβαια αφού αυτά όλως τυχαίως δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ: «Διοικητές Νοσοκομείων! Αυτά είναι τα νέα στελέχη που ανακοίνωσε ο Κικίλιας! Όλα τα ονόματα»

Ο έλεγχος φυσικά δεν προέκυψε τυχαία, αλλά έπειτα από δεκάδες πιέσεις και καταγγελίες που προέρχονται από τα ίδια τα γαλάζια στελέχη που δεν ικανοποιήθηκαν από τα ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν.
Και οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν για πρόσωπα που επίσης δεν είναι στην …πρώτη νιότη, αφού κάποιοι αντίστοιχα πλησιάζουν τα 78 έτη της ζωής τους.
Και το ζήτημα είναι ότι πιέσεις συνεχίζουν να ασκούνται από τη βάση της ΝΔ για αλλαγές προσώπων όπου αυτά είναι προκλητικά για τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι επισήμως η ΝΔ δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα όπου υπάρχουν αστοχίες να τις διορθώσει η κυβέρνηση. Γι αυτό δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και νέες αλλαγές αν χρειασθεί, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι μισθό παίρνουν! Όλα τα οφέλη

Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια

Διοικητές Νοσοκομείων: Τα κομματικά στελέχη, λίγοι φίλοι και μερικοί στρατιωτικοί! Το παρασκήνιο των διορισμών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button