ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: Μαζικές αγωγές για τις αξιολογήσεις! Ξεκινούν «πόλεμο» με το υπ.Υγείας

«Πόλεμο» με το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι «γαλάζιοι» διοικητές των νοσοκομείων, για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διοικητές κρίνουν πως οι διαδικασίες αξιολόγησής τους ήταν στημένες και προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Ήδη πολλοί διοικητές μεγάλων νοσοκομείων συνενώνουν δυνάμεις για να κινηθούν μαζικά κατά του υπουργείου Υγείας με αφορμή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Έχουν απευθυνθεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να υποβάλουν αγωγές και να διεκδικήσουν μεγάλες αποζημιώσεις.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι τα επιχειρήματα που θα αξιοποιηθούν είναι πως κρίθηκαν αρνητικά στην αξιολόγηση σε μία συνέντευξη διάρκειας μόλις 15 λεπτών, γεγονός αδύνατο.

Στον περιορισμένο αυτό χρόνο εξέτασης είναι αδύνατο να αναλυθούν όλες οι προσπάθειες που γίνονται για τη λειτουργία των νοσοκομείων σε μια περίοδο περιορισμένων κονδυλίων και χρηματοδότησης, λένε οι διοικητές των νοσοκομείων.

Από την άλλη πολλά «γαλάζια» στελέχη του ΕΣΥ έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η διαδικασία της εξέτασης ήταν τόσο στημένη που τα μέλη της επιτροπής ψήφιζαν εναλλάξ μία ο ένας θετικά μια ο άλλος, προκειμένου η τελική αξιολόγηση να είναι 3-2 αρνητική, αλλά να υπάρχουν και δυο θετικές ψήφοι. Τακτική που ακολουθήθηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Νωρίτερα πάντως οι διοικητές των νοσοκομείων είχαν αξιολογηθεί από τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών με άγνωστα κριτήρια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πάρουν «κακό βαθμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου

Αξιολόγηση διοικητών νοσοκομείων με…άγνωστα κριτήρια! Η νέα «πατέντα» της κυβέρνησης

Προς μαζικές αγωγές οι υπό απόλυση διοικητές των νοσοκομείων! Η τροπολογία που άναψε φωτιές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button