ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: Μαζικές αγωγές για τις απολύσεις! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες. Πόσα διεκδικούν

Η πολυδιαφημισμένη και προαναγγελθείσα απόλυση όλων των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας χωρίς αποζημίωση που επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, φαίνεται πως θα αποδειχθεί τελικά ένα σίριαλ με πολλά…επεισόδια. Και αυτό διότι διοικητές και υποδιοικητές οργανώνονται τις τελευταίες ημέρες πηγαίνοντας ανά δεκάδες σε νομικά γραφεία ώστε να δράσουν άμεσα μόλις «σκάσει η βόμβα» της απόλυσης.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), ετοιμάζει διάφορες τροπολογίες προκειμένου να απομακρύνει τους διοικητές των νοσοκομείων χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει αποζημιώσεις.

Μάλιστα μετά τη θύελλα που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του HealthReport.gr για τις πιέσεις που δέχεται ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής να καταργήσει τις θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων για να μη χρειαστεί να πληρωθούν αποζημιώσεις αφαιρώντας όμως από το πλάνο και τα προσόντα των υποψηφίων, στο παιχνίδι μπήκε και μια νέα τροπολογία που αξιοποιεί νόμο Λοβέρδου του 2012! Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ «Θύελλα για τους «διοικητές χωρίς προσόντα»! Τι αλλάζει την τελευταία στιγμή ο Π.Κουρουμπλής».

Οι αμυνόμενοι διοικητές

Μ αυτά και μ αυτά οι γαλάζιοι διοικητές τις τελευταίες ημέρες οργανώθηκαν για τα καλά. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr , δεκάδες διοικητές και υποδιοικητές απευθύνθηκαν σε μεγάλα νομικά γραφεία από κοινού, ώστε να κινηθούν αμέσως μόλις προωθηθεί η σχετική τροπολογία από το υπουργείο Υγείας. Στόχος τους να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη κερδίζοντας τα χρήματα που θα χάσουν από την απομάκρυνση τους.

Και αυτό επειδή όπως αναφέρουν οι πηγές του HealthReport.gr, το βασικό επιχείρημα που θα ακολουθηθεί για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων θα αφορά στο υπόλοιπο διάστημα που απομένει για να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο τους με το ΕΣΥ!

Κι αν υπολογίσει κανείς ότι για τους περισσότερους υπολείπονται περίπου 18 μήνες για να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό τους με το σύστημα, αντιλαμβάνεται τι θα σημάνει αυτό για το δημόσιο στην περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενοι διοικητές κερδίσουν στα δικαστήρια.
Μάλιστα εκτός των βασικών αποζημιώσεων οι διοικητές και υποδιοικητές αναμένεται να ζητήσουν και χρήματα για ψυχική οδύνη.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι διοικητές και υποδιοικητές διεκδικούν:

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Περίπου 100 διοικητές
18 μήνες Χ 4600 ευρώ μεικτά
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι διοικητές που υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία και λαμβάνουν μισθό υποδιοικητή ύψους 3200 ευρώ μεικτά, οπότε και η διεκδίκηση τους θα προσαρμοστεί στις δικές τους αμοιβές.

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Περίπου 80 Υποδιοικητές
18 μήνες Χ 3200 ευρώ μεικτά

Τα ποσά θα πρέπει να υπολογισθούν συν την αποζημίωση για ψυχική οδύνη που θα διεκδικήσουν τα γαλαζοπράσινα στελέχη και όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr θα είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Να σημειωθεί πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με βάση κύκλους από το περιβάλλον του Π.Κουρουμπλή, θεωρεί πως η διαδικασία απομάκρυνσης των διοικητών και υποδιοικητών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύελλα για τους «διοικητές χωρίς προσόντα»! Τι αλλάζει την τελευταία στιγμή ο Π.Κουρουμπλής

Διοικητές νοσοκομείων ακόμα και χωρίς πτυχίο! Πως ξηλώνονται οι παλιοί! Όλο το παρασκήνιο

Δείτε την επιστολή Κουρουμπλή στους Διοικητές Νοσοκομείων: «Παραιτηθείτε μέχρι τέλος του μήνα»! Όλο το παρασκήνιο

Αν.Ξανθός για διοικητές νοσοκομείων: «Έχουμε πρόβλημα συνεργασίας»! Τι θα κάνει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button