ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Νέες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των ονομάτων! Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Διοικητές Νοσοκομείων: Νέες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των ονομάτων! Όλο το παρασκήνιο

Παρατείνεται η αγωνία για τους υποψήφιους Διοικητές Νοσοκομείων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε τελικώς να ανακοινώσει το σύνολο των ονομάτων και όχι πρώτα αυτούς της Αθήνας, όπως είχε σχεδιάσει.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις και η αναβολή από μέρα σε μέρα για την ανακοίνωση των ονομάτων, οφείλεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του HealthReport.gr, στις άγριες πιέσεις που ασκήθηκαν ακόμη και από ιδιαιτέρως υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, ώστε να …τακτοποιηθούν τα δικά τους παιδιά. Διαβάστε ΕΔΩ για τις καραμπόλες και τις παρασκηνιακές πιέσεις που δίνουν νέα αναβολή στην ανακοίνωση των ονομάτων: «Διοικητές Νοσοκομείων: Ανακοινώνονται τα ονόματα της Αθήνας με αλλαγές της τελευταίας στιγμής! Οι καραμπόλες και οι πιέσεις»

Νέα αναμονή για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Έτσι όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για το σύνολο των νέων Διοικητών και Υποδιοικητών των Νοσοκομείων της χώρας και όχι τμηματικά όπως ήθελε αρχικώς προκειμένου να επισπευσθούν οι διορισμοί ειδικά στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Γεγονός που υπολογίζεται να γίνει σε μερικές ημέρες από σήμερα.

Ωστόσο το άγριο παρασκήνιο που είναι σε εξέλιξη μέχρι τη τελευταία στιγμή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι στη χώρα μας κυριαρχούν τα κομματικά κριτήρια και όχι αυτά της αξιοκρατίας. Άλλωστε ο μισθός ενός Διοικητή Νοσοκομείου περιορίζεται στα 2400 ευρώ με πολύωρη εργασία και είναι άγνωστο γιατί επιδιώκουν πολλοί, ακόμη και με τόσο υψηλόβαθμα μέσα, να διορισθούν.

ΟΙ πόρτες του ΕΣΥ θα αργήσουν κι άλλο για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων

Πάντως αντίστοιχα …κομματικά παρασκήνια υπάρχουν με όλες τις κυβερνήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιλογή των Διοικητών Νοσοκομείων, είχαν πραγματοποιηθεί συνεντεύξεις για …τα μάτια του κόσμου, όπως μετέφεραν στο HealthReport.gr συμμετέχοντες, όπου οι ερωτήσεις μόνο με το αντικείμενο του ΕΣΥ δεν σχετίζονταν. Γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους τότε υποψηφίους αλλά και από εκείνους που είχαν επαναξιολογηθεί.

Τα Νοσοκομεία

Όμως το πρόβλημα εστιάζεται πλέον στην ορθή λειτουργία των νοσοκομείων με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των νέων στελεχών για τη Διοίκηση του ΕΣΥ. Τις τελευταίες εβδομάδες στα νοσηλευτικά ιδρύματα επικρατεί το χάος – μεταφέρουν στο HealthReport.gr εργαζόμενοι και συνδικαλιστές- επειδή ακριβώς είναι επί της ουσίας «ακέφαλα», αφού οι Διοικητές που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, φέρονται να έχουν κατεβάσει τα “μολύβια”.

Διοικητές Νοσοκομείων με καθυστέρηση

Ενδεικτικό είναι πως οι ελλείψεις φαρμάκων αλλά και υλικών αυξάνονται μέρα με την μέρα επειδή οι «προσωρινές» διοικήσεις, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου υγείας στο HealthReport.gr, δεν προχωρούν σε παραγγελίες επειδή ακριβώς αναμένεται η αλλαγή φρουράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέτοιμα και πάλι τα δημόσια Νοσοκομεία για το κύμα της γρίπης! Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες

Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button