ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την εξπρές απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατακρίθηκε δεόντως για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν οι διοικητές, καθώς η διαδικασία δε διήρκησε για τον καθένα πάνω από ένα τέταρτο.

Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι είχε προηγηθεί η αξιολόγηση τους από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), με την εξέταση των οικονομικών δεδομένων των νοσοκομείων που διοικούσαν.

Διαβάστε ΕΔΩ ποια διαδικασία ακολουθήθηκε: «Ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο από την εξέταση του ενός…τετάρτου».

Βέβαια το γεγονός ότι η απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων αποτέλεσε κεντρικό πολιτικό θέμα τις τελευταίες ημέρες, δεν οφείλεται μόνο στο ότι απολύθηκαν με …περίεργες διαδικασίες. Κάτι που άλλωστε γινόταν και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο σάλος που προκλήθηκε οφείλεται και στο ότι μια θέση διοικητού νοσοκομείου αποτελεί μιας πρώτης τάξης εργασία για στελέχη της Υγείας και όχι μόνο, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και περιορισμένων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα σε εποχές… θεσμών και 3ου μνημονίου, οι αμοιβές των διοικητών των νοσοκομείων φαντάζουν μάλλον ελκυστικές, έστω κι αν προ κρίσης τα χρήματα θεωρούνταν λίγα.

Πόσα παίρνει ένας διοικητής και υποδιοικητής

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι διοικητές των νοσοκομείων λαμβάνουν μηνιαίως 4600 ευρώ μεικτά.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι διοικητές που υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία ακόμη και της Αττικής και λαμβάνουν μισθό υποδιοικητή ύψους 3200 ευρώ μεικτά.

Σήμερα υπάρχουν κοντά στους 100 Διοικητές Νοσοκομείων

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Οι Υποδιοικητές που είναι περίπου 80 μετά και τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν 3200 ευρώ μεικτά μηνιαίως.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πάντως να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων, ενώ τα στελέχη του υπουργείου Υγείας υπολογίζουν να δεχθούν εκατοντάδες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους μάνατζερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: ποιοι διοικητές νοσοκομείων μένουν και ποιοι φεύγουν! Όλα τα ονόματα

Με ΦΕΚ επισήμως εκτός ΕΣΥ οι πρώτοι 6 διοικητές νοσοκομείων! Όλη η απόφαση

Διοικητές νοσοκομείων: Μαζικές αγωγές για τις αξιολογήσεις! Ξεκινούν «πόλεμο» με το υπ.Υγείας

Editorial: Διοικητές Νοσοκομείων με μπάρμπα στην …Κουμουνδούρου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button