ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: Προθεσμία για αίτηση τέλος! Όλα τα κριτήρια και οι αμοιβές

Όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν να καταθέσουν την αίτησή τους για να γίνουν διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

Μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι στις 19 Ιανουαρίου είχε ορισθεί η καταληκτική ημερομηνία. Βέβαια ιδιαίτερο και μαζικό ενδιαφέρον δεν επιδείχθηκε έστω κι αν τις τελευταίες ημέρες κατεγράφη μια αύξηση στις αιτήσεις.

Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς η αγορά υγείας γνώριζε εδώ και καιρό ότι η…τράπουλα είχε μοιραστεί. Πληροφορίες του HealthReport.gr μάλιστα αναφέρουν ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου καιρό τώρα έκαναν προτάσεις σε δικούς τους ανθρώπους για να αναλάβουν μια θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Στα πρότυπα βέβαια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στη διαδικασία αυτή όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr άκουσαν και πολλά «όχι», αφού οι περισσότεροι γνωρίζουν τη δραματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ. Πόσο μάλλον τώρα που οι πιέσεις των δανειστών για περαιτέρω μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία, αυξάνονται.
Όσο για τα προσόντα, διαβάστε ΕΔΩ τι χρειάζεται και τι δε…χρειάζεται!

Μισθός και …τέλος

Μ αυτά και μ αυτά μια θέση στο δημόσιο ΕΣΥ ίσως και να μη φαντάζει τελικά και τόσο ελκυστική.
Εξάλλου και οι αμοιβές των διοικητών και των αναπληρωτών δεν είναι και τόσο μεγάλες σε σχέση τουλάχιστον με την ασφυκτική πίεση που θα δεχθούν για να τα βγάλουν πέρα.

Και το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν επιπλέον αμοιβές όπως επιδόματα, συνεδριάσεις ΔΣ, ή άλλες πρόσθετες αποδοχές. Τα μόνα προνόμια που δίνεται είναι ένα κινητό τηλέφωνο και αυτό με περιορισμό και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο το οποίο μάλιστα δεν μπορούν καν να οδηγήσουν μόνοι τους αφού υπάρχει οδηγός του νοσοκομείου.

Οι αποδοχές τους περιορίζονται για τους διοικητές των νοσοκομείων μηνιαίως σε 4600 ευρώ μεικτά. Γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 2800 καθαρά. Για τους αναπληρωτές προβλέπεται μικτός μισθός 3200 ευρώ.

Σήμερα υπάρχουν κοντά στους 100 Διοικητές Νοσοκομείων και περίπου 80 αναπληρωτές μετά τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Διοικητές Νοσοκομείων με μπάρμπα στην …Κουμουνδούρου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button