ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές νοσοκομείων: προς αναζήτηση κριτηρίων για την προκήρυξη! Έκτακτες συσκέψεις

Τα κριτήρια αλλά και τον τρόπο που θα γίνει η προκήρυξη ώστε να προσληφθούν νέοι διοικητές στα νοσοκομεία, αναζητά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες Υγείας (ΠΕΣΥ) αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να εκτιμηθεί αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Στη σύσκεψη -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– μελετήθηκαν με λεπτομέρεια τα νοσοκομεία που είναι ακέφαλα εδώ και καιρό, καθώς έχουν παραιτηθεί οι διοικητές τους και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Εξετάσθηκαν επίσης τα… προβληματικά νοσοκομεία όπου «δεν υπάρχει συνεννόηση», λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Ζήτημα αποτελεί βέβαια το θέμα των κριτηρίων καθώς η τρόικα έχει θέσει αυστηρούς όρους ώστε η διαδικασία να είναι απολύτως διαφανής και να επιλεγούν στελέχη έξω από κάθε κομματικό…προσόν.

Μάλιστα οι προϋποθέσεις στις οποίες θα καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου υγείας, θα ελεγχθούν και από τους εκπροσώπους των δανειστών, λένε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα στελέχη της υγείας, καθώς οι τροϊκανοί θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το σύστημα να στελεχωθεί με «μάνατζερ που να ξέρουν τη δουλειά».

Πάντως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ταχύτατη καθώς η κυβέρνηση, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, βιάζεται να αντικαταστήσει τα πρόσωπα που φαίνεται να της δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Στο μεταξύ όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης των νέων διοικητών των νοσοκομείων με το διαγωνισμό, έχουν ήδη επιλεγεί κάποιοι διοικητές που θεωρούνται επιτυχημένοι και θα τους προταθεί να παραμείνουν στη θέση τους.

Πρόκειται βέβαια για ελάχιστες περιπτώσεις προσώπων που φαίνεται να έχουν συνεργαστεί σωστά με κάθε υπουργό Υγείας ανεξάρτητα χρώματος.
Το σενάριο που- όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr -έχει πέσει στο τραπέζι είναι να απομακρυνθούν άμεσα και με διαδικασίες εξπρές οι περισσότεροι διοικητές και στο μεσοδιάστημα το κενό να καλύψουν άλλα στελέχη των νοσοκομείων όπως π.χ. οι διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών.

Όλα βέβαια είναι ακόμη στο τραπέζι καθώς αναζητείται η ακριβής φόρμουλα που να περιλαμβάνει κριτήρια που να ικανοποιήσουν τόσο την τρόικα όσο και τον …εσωτερικό μηχανισμό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση!

Διοικητές Νοσοκομείων: Ακέφαλα πολλά νοσοκομεία! Τι θα γίνει με τις αντικαταστάσεις

Διοικητές Νοσοκομείων: Από Σεπτέμβρη και…βλέπουμε! Όλες οι λεπτομέρειες για τους νέους

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιες είναι οι αμοιβές τους;

Διοικητές Νοσοκομείων: Οι «θεσμοί» μπλοκάρουν τους νέους διορισμούς! Τι ζητούν οι δανειστές

EDITORIAL: Διοικητές νοσοκομείων με μπάρμπα στην …Κορώνη και με ΣΥΡΙΖΑ! Πότε έρχονται οι νέοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button