ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχική > Άρθρα > Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλο το παρασκήνιο

Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων αφού ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας έχει ως Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και άλλα τέσσερα πρόσωπα. Δείτε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Ποιοι θα αξιολογήσουν τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων! Οι αλλαγές Κικίλια»

Αναζητούνται οι νέοι Διοκητές Νοσοκομείων

Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων. Σκοπός είναι να μπορούν να αναλάβουν θέση ακόμη και τέλος Οκτωβρίου το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Χωρίς συνέντευξη και όριο ηλικίας

Πάντως η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, αφού δεν προβλέπεται ούτε στην προκήρυξη, έστω κι αν υπάρχουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Το πράσινο φως για τους Διοικητές Νοσοκομείων θα δώσει ο υπουργός Υγείας.

ΟΙ Διοικητές Νοσοκομείων θα περάσουν από το βλέμμα της επιτροπής αξιολόγησης

Βασικό επιχείρημα του υπουργείου Υγείας- λένε πηγές του HealthReport.gr – είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε χρόνο εξπρές ώστε οι Διοικητές και οι Υποδιοικητές να αναλάβουν άμεσα. Θεωρούν μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας, όπως σημειώνουν στο HealthReport.gr, ότι οι προηγούμενοι τους τελευταίους μήνες έχουν κατεβάσει τα «μολύβια» και δεν προχωρούν ούτε στις βασικές διευθετήσεις μέσα στα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι από τα κριτήρια επιλογής απουσιάζει και το όριο ηλικίας.

Η διαδικασία επιλογής

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ξεκινήσει να ελέγχει ένα προς ένα όλα τα βιογραφικά που έχουν σταλεί από υποψηφίους. Όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης ή κρίνονται ως μη ικανοποιητικά θα απορριφθούν.

Διοικητές Νοσοκομείων σε αναμονή

Όταν καταλήξει σε 2 με 3 πρόσωπα ανά θέση, θα αποστείλει μία σύντομη λίστα στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα κάνει την τελική επιλογή. Να σημειωθεί ότι συνολικά αναζητούνται 112 στελέχη για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται

Αυτοί είναι οι νέοι Υποδιοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button