ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Τα κομματικά στελέχη, λίγοι φίλοι και μερικοί στρατιωτικοί! Το παρασκήνιο των διορισμών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα κομματικά αλλά και τα φιλικά κελεύσματα παρασύρθηκε για άλλη μία φορά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους διορισμούς των Διοικητών Νοσοκομείων.

Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Διοικητές είναι …δικά μας παιδιά και μάλιστα πολλοί εξ αυτών είναι και προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα: «Διοικητές Νοσοκομείων! Αυτά είναι τα νέα στελέχη που ανακοίνωσε ο Κικίλιας! Όλα τα ονόματα»

Κατά τη συνήθη τακτική, η κομματική ταυτότητα πέρασε στην πρώτη γραμμή των κριτηρίων, ανεξάρτητα εάν η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα επέλεγε μάνατζερ ώστε να … «στρώσουν» το ΕΣΥ.
Μία τακτική πάντως που ακολουθούν λίγο πολύ όλες οι κυβερνήσεις, αφού για μία θέση σε Διοίκηση Νοσοκομείου δίνεται μάχη. Άγνωστο βέβαια γιατί αφού ο μισθός ακόμη και για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Αθήνας δεν ξεπερνά τα 2300 με 2400 ευρώ καθαρά με χιλιάδες υποχρεώσεις, ώρες εργασίας και φυσικά κινδύνους και για νομικές επιπτώσεις.

Τα κομματικά περίεργα

Στο παρελθόν τα …μάτια των Ελλήνων έχουν δει πολλά από τη ατζέντα των υπουργών στις Διοικήσεις Νοσοκομείων. Έχουν υπάρξει Διοικητές Νοσοκομείων δάσκαλοι, στρατιωτικοί, συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι που ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενο.

ΟΙ πόρτες του ΕΣΥ θα αργήσουν κι άλλο για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων

Αντίστοιχα και αυτή τη φορά. Δεν είναι τυχαίο ότι στην φετινή προκήρυξη δεν τέθηκε καν ηλικιακό όριο. Βέβαια στο παρελθόν παρότι ετέθη, δεν τηρήθηκε ποτέ αφού είχαν διορισθεί και άτομα Τρίτης Ηλικίας!

Τα φετινά περίεργα:

-Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώθηκαν ονόματα Διοικητών Νοσοκομείων από το υπουργείο Υγείας χωρίς να υπάρχει …ίχνος βιογραφικού στοιχείου. Παρατέθηκαν απλώς τα ονόματα.

-Ίσως καθόλου τυχαίο αφού ανάμεσα στα νέα στελέχη του ΕΣΥ οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουν περάσει ούτε …απ’ έξω από δημόσιο νοσοκομείο.

-Μεταξύ των διορισμένων μετρήσαμε έξι στρατιωτικούς, οι οποίοι μπορεί να ελέγχουν με τη δέουσα αυστηρότητα το στρατό αλλά είναι άγνωστο εάν θα επιβάλουν …στρατιωτικό νόμο και στους ασθενείς.

Με ειδική καθοδήγηση στα νοσοκομεία οι ασθενείς

-Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα των Νοσοκομείων υπάρχουν αρκετοί Πρόεδροι ή υποψήφιοι ΝΟΔΕ, δηλαδή πρόσωπα που αναδείχθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ).

-Στη λίστα των ονομάτων υπάρχουν και δημοσιογράφοι

-Επίσης υπάρχουν πρόσωπα που είναι στενοί συνεργάτες νυν υπουργών και εκλεγμένοι σε Δημοτικά Συμβούλια

-Ακόμη, υπάρχουν Διοικητές που ήταν υποψήφιοι σε εκλογές αλλά δεν εξελέγησαν

-Διακρίναμε επίσης παλαιούς φίλους του υπουργού Υγείας από τον Δήμο της Αθήνας

Η απόδοσή τους πάντως ανεξάρτητα από τις κομματικές ταυτότητες και τα επαγγέλματά τους, θεωρητικά θα κρίνεται κάθε τρεις μήνες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα απολύει κιόλας τους Διοικητές Νοσοκομείων στο άψε σβήσε εάν κριθεί πως δεν είναι αποτελεσματικοί.

Άγνωστο παραμένει εάν και στην περίπτωση αυτοί, οι Διοικητές βάλουν και πάλι τα μεγάλα μέσα για να διατηρηθούν στις θέσεις τους. Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει το HealthReport.gr, για τον διορισμό τους τα τηλέφωνα που έπεσαν προέρχονταν από ιδιαιτέρως υψηλόβαθμα πρόσωπα που έχουν καθίσει ακόμη και στις ανώτερες θέσεις του πολιτικού συστήματος. Διαβάστε ΕΔΩ για τον πανικό που επικράτησε πριν την ανακοίνωση των ονομάτων τα οποία και καθυστέρησαν εβδομάδες : «Διοικητές Νοσοκομείων: Νέες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των ονομάτων! Όλο το παρασκήνιο»

Άγνωστο παραμένει επίσης εάν ο Βασίλης Κικίλιας, στις νέες πιέσεις που θα δεχθεί για τη διατήρηση Διοικητών που δεν αποδίδουν, θα υποκύψει και πάλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι οδηγίες Κικίλια στους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων που θα αναλάβουν! Οι πρώτες κινήσεις

Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button