ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι μισθό παίρνουν! Όλα τα οφέλη

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σάλος έχει προκληθεί από τον διορισμό των νέων Διοικητών Νοσοκομείων. Τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγα 24ωρα, ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τους κομματικούς και … φιλικούς διορισμούς.
Εξάλλου ελάχιστοι σχετίζονται με τον τομέα της υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: « Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια»

Το κύμα των αντιδράσεων έχει προκληθεί από όλες τις …πτέρυγες της ΝΔ και βέβαια από την αντιπολίτευση.
Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα επιδίωξαν βάζοντας μάλιστα ιδιαιτέρως υψηλόβαθμα μέσα, να διορισθούν σε θέση Διοικητή Νοσοκομείου ή έστω αναπληρωτή;

Τα πλεονεκτήματα 

Οι μισθοί για τα στελέχη του ΕΣΥ έχουν περιορισθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Στο παρελθόν είχαν φθάσει ακόμη και τα 4600 ευρώ καθαρά (λιγότερα για όσους διοικούσαν μικρότερο νοσοκομείο), αφού οι αμοιβές προσδιορίζονται με βάση τις κλίνες που διαθέτει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι υποδιοικητές (και οι αναπληρωτές) λάμβαναν προ κρίσης 3600 ευρώ καθαρά.

Σήμερα οι μισθοί τους κινούνται σχεδόν στα μισά.
Με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr οι Διοικητές Νοσοκομείων εισπράττουν από 2800 έως 2900 ευρώ καθαρά για νοσηλευτικά ιδρύματα πάνω από 400 κλίνες, ενώ οι Υποδιοικητές 1900 ευρώ καθαρά.

Για τα μικρότερα νοσοκομεία οι αμοιβές είναι λιγότερες. Σε νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών ο Διοικητής λαμβάνει μισθό όσα ο Υποδιοικητής στα μεγάλα Νοσοκομεία δηλαδή 1900 ευρώ καθαρά.

Σε ότι αφορά στις επικοινωνίες, ενώ παλαιότερα δικαιούνταν και κινητό τηλέφωνο, σήμερα θεωρητικά έχει καταργηθεί αυτό το όφελος. Ωστόσο με απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου μπορεί να εγκριθεί η κάλυψη των επικοινωνιών του Διοικητή (τηλεφωνική σύνδεση μόνο). Όμως η χρήση του τηλεφώνου εγκρίνεται μόνο για υποθέσεις του νοσοκομείου.

Αλλαγές στη διαχείρηση ασθενών στα νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, παλιά οι Διοικητές είχαν στη διάθεσή τους και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Σήμερα μπορεί να γίνει χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Νοσοκομείου αλλά μόνο για υποθέσεις που σχετίζονται με το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τα κομματικά στελέχη, λίγοι φίλοι και μερικοί στρατιωτικοί! Το παρασκήνιο των διορισμών

Οι οδηγίες Κικίλια στους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων που θα αναλάβουν! Οι πρώτες κινήσεις

Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button