ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι ρωτά στις συνεντεύξεις η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλοι οι διάλογοι

Στις καλύτερες περιπτώσεις μπορεί να κρατήσει ακόμη και μισή ώρα, ανάλογα τον εξεταζόμενο και το ενδιαφέρον που βρίσκει η επιτροπή αξιολόγησης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.
Οι εξεταζόμενοι περιμένουν στον προθάλαμο (5 με 10 κάθε φορά) προκειμένου να περάσουν στην αίθουσα όπου γίνεται η εξέταση.

Η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης (διαβάστε ΕΔΩ όλα τα πρόσωπα: «Νέα πρόσωπα στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Ποιοι αλλάζουν») έχει μπροστά της τον φάκελο του ενδιαφερόμενου, τον οποίο προηγουμένως έχει μελετήσει.

υπουργείο Υγείας

Οι ερωτήσεις μπορεί να ξεκινήσουν από μια απλή τοποθέτηση για τον τόπο καταγωγής του υποψηφίου και να φθάσουν στο φακελάκι ή στους πανεπιστημιακούς γιατρούς και τα οικονομικά του ΕΣΥ.

Ενδεικτικά ρώτησαν ορισμένους υποψηφίους:

«Ποια είναι η άποψή σου για το φακελάκι στα νοσοκομεία;»

«Πως θα παρακινήσεις τους εργαζόμενους να εργασθούν πιο σωστά και να αυξήσει τα έσοδά του το νοσοκομείο;»

«Τι θα κάνετε με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς;»

«Ποια είναι η άποψή σας για τα ΚΕΝ στα νοσοκομεία»

Βέβαια πολλές από τις ερωτήσεις θεωρήθηκαν «παγίδα» από τους υποψηφίους- λένε πηγές στο HealthReport.gr– όπως η ερώτηση με το φακελάκι, το οποίο για κάποιο λόγο επί σειρά ετών δεν έχει καταπολεμηθεί στο δημόσιο σύστημα.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως «γιατί θέλουν να εργασθούν στο δημόσιο» ή λεπτομέρειες για τις σπουδές κ.λ.π. ή ποιο τοπικό προϊόν παράγει η περιοχή του υποψηφίου.

διοικητές νοσοκομείων

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, θα αποστείλει μία σύντομη λίστα (short list) στον υπουργό Υγείας η οποία θα περιλαμβάνει δύο άτομα για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου και δύο άτομα για τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή.

Ωστόσο στη διαδικασία ως γνωστόν θα υπάρξουν και …παρεμβάσεις, αφού όσο είναι σε εξέλιξη οι συνεντεύξεις και η αξιολόγηση, προτείνεται σε διάφορα πρόσωπα που είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν ειδικά μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πάντως έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι πολλά από τα πρόσωπα που θα προταθούν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν και κάποιοι που στο παρελθόν είχαν υψηλή θέση στο σύστημα υγείας.

Διορίσθηκαν οι πρώτοι διοικητές

Στο μεταξύ όμως οι πρώτοι διοικητές άρχισαν να διορίζονται στα νησιά καθώς η διαδικασία έχει καθυστερήσει και η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά ενώ ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη και το προσφυγικό πρόβλημα.
Ήδη διορίσθηκε διοικητής στα Νοσοκομεία Ρόδου – Κω και Καλύμνου η οδοντίατρος Κατερίνα Χατζηστρατή, έπειτα και από το πράσινο φως που έδωσε ο υπουργός Υγείας.

Υποδιοικητής στο Νοσοκομείο της Ρόδου ανέλαβε ο Σταμάτης Βασιλειάδης, οικονομολόγος, ενώ καθήκοντα υποδιοικητή στο Νοσοκομείο της Κω ανέλαβε ο Νεκτάριος Γεωργαντής, στο Νοσοκομείο Καλύμνου ο Εμμανουήλ Βόλος και στο νοσοκομείο της Λέρου η Σαρίκα Ελένη Λήδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν οι συνεντεύξεις αξιολόγησης για τους διοικητές μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button