ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων υπ’ ατμόν! Προς αλλαγή του τρόπου επιλογής και αξιολόγησης

Υπ’ ατμόν είναι το τελευταίο προεκλογικό διάστημα οι Διοικητές Νοσοκομείων καθώς όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, η πιθανή αλλαγή της κυβέρνησης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα φέρει ενδεχομένως και την αλλαγή των Διοικητών.

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται, έχουν θορυβήσει τους Διοικητές Νοσοκομείων δεόντως, γι αυτό το τελευταίο διάστημα σπεύδουν να εγκαινιάσουν ότι έχουν κάνει και ότι δεν …έχουν κάνει στα νοσοκομεία που διοικούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και φυσικά να προβάλουν δεόντως το έργο τους είτε με ανακοινώσεις είτε και μέσα από τα social media.

Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr στην περίπτωση που εκλεγεί η ΝΔ, σχεδιάζεται η πλήρης αλλαγή του τρόπου επιλογής των επικεφαλής των Νοσοκομείων, καθώς στο παρελθόν η μέθοδος που είχε αξιοποιηθεί όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, είχε κατακριθεί και θεωρήθηκε μη αξιοκρατική.

Και η νυν κυβέρνηση όμως εδώ και περίπου δύο χρόνια είχε αφήσει να διαρρεύσει πως θα αλλάξει τον τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών Νοσοκομείων και μάλιστα με ενιαία κριτήρια. Βέβαια το νομοσχέδιο δεν προωθήθηκε ποτέ παρότι υποτίθεται πως ήταν έτοιμο. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται»

Αυτό που θεωρείται βέβαιον είναι πως από τους πρώτους μήνες εάν εκλεγεί η ΝΔ θα αλλάξει τους Διοικητές Νοσοκομείων έστω κι αν δεν έχει λήξει η θητεία τους. Άλλωστε με βάση το νόμο μπορούν να απομακρυνθούν εάν δεν εκτελέσουν το έργο που έχουν συμφωνήσει, κάτι που και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν στο παρελθόν απομακρύνοντας όσους δεν πληρούσαν τελικά τις προϋποθέσεις ή προκαλούσαν προβλήματα αντί να λύνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο “χειμωνιάτικο” crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Παρασκήνια: Διοικητές Νοσοκομείων και πάλι με Μπάρμπα στην Κορώνη!

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξεταστήρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button