ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητές ΥΠΕ: Εγκρίνονται από τη Βουλή! Υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δ.Τσαλικάκη

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Υπηρεσία αναμένεται να αναλάβουν άμεσα οι νέοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τα έξι από τα επτά πρόσωπα που πρότεινε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με εξαίρεση τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτριο Τσαλικάκη, της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα: «Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα»

Ο τέως υπουργός Υγείας και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός υποστήριξε τον προτεινόμενο από τη ΝΔ νέο Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τον υπερψήφισε, σημειώνοντας ότι συνεργάσθηκε άριστα με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι ο Δ.Τσαλικάκης ήταν στην ΥΠΕ από το τέλος του 2014 και συνεργάσθηκε τόσο με τον Ανδρέα Ξανθό όσο και με τον Παύλο Πολάκη.

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Μάλιστα η επανατοποθέτησή του στην 4η ΥΠΕ, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα γαλάζια στελέχη αλλά και γκρίνιες στο Μέγαρο Μαξίμου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο του HealthReport.gr: «Ένας αστυνομικός, ένας πρώην συνεργάτης του Πολάκη και ένας «παλιός» στη Διοίκηση των ΥΠΕ! Τα νέα πρόσωπα της Υγείας»

Αμέσως μετά τον διορισμό των Διοικητών ΥΠΕ θα ακολουθήσουν οι υποδιοικητές οι οποίοι αναμένεται να είναι δύο ανά περιφέρεια και για τους οποίους δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προήδρευε ο νέο Πρόεδρος και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή για έγκριση οι Νέοι Διοικητές ΥΠΕ! Έτοιμη και η λίστα με τους Υποδιοικητές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button