ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοικητής Αγ.Σάββα: Μόνο 3 μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία! Τι υποστηρίζουν οι γιατροί

Αυτό απεφάνθη ο Διοικητής το Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας Γιώργος Δενδραμής επιχειρώντας να …διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις αποκαλύψεις της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι αναμονές για τους καρκινοπαθείς είναι 7 και 8 μήνες.

Οι επιστήμονες άλλωστε σημειώνουν ότι η ακτινοθεραπεία πρέπει να ξεκινά άμεσα ώστε να μπορούν οι ογκολογικοί ασθενείς να ξεπεράσουν το πρόβλημα υγείας τους.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για ακτινοθεραπείες ώστε να πάρουν μία ανάσα οι καρκινοπαθείς. Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις του τότε υπουργού Υγείας που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ με συνέπεια ακόμη και σήμερα να βασανίζονται οι ογκολογικοί ασθενείς: “Συμφωνία δημοσίου με ιδιωτικό τομέα για εντατικές και ακτινοθεραπείες! Τι ανακοίνωσε ο Π.Κουρουμπλής”

Επιλογή ασθενών

Ωστόσο σύμφωνα με τον Διοικητή του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», πλέον έχει συσταθεί και ειδική επιτροπή η οποία κρίνει ποιος πρέπει να προηγηθεί ώστε να υπάρχει διαφάνεια στα περιστατικά.

«Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία δεν ξεπερνά σήμερα τους 3 μήνες, από 7 που ήταν τον Ιούνιου του 2016, υπάρχει πρόνοια και δίνεται προτεραιότητα σε περιστατικά που βιβλιογραφικά απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Για τα περιστατικά αυτά αποφασίζει τριμελής επιτροπή από επιστήμονες της υγείας, που έχει συσταθεί προκειμένου να τηρηθεί η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια στην επιλογή. Τα επείγοντα επίσης περιστατικά αντιμετωπίζονται αυθημερόν με τις ίδιες διαφανείς διαδικασίες» σημειώνει ο κ.Δενδραμής.

Στα κάγκελα οι γιατροί του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις απαράδεκτες αναμονές στην έναρξη της ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών τονίζει για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των αρμοδίων, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ τα τελευταία χρόνια έχει κατά επανάληψη καταγγείλει την απαράδεκτη και εγκληματική (ενόψει της φύσης της νόσου) αναμονή, στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες και έχει ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει μέτρα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά από αναφορά που κατέθεσε ο ΙΣΑ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 26 Μαΐου 2016, ζητώντας να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ,για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση.

Σύμφωνα με πρόσφατη δε πληροφόρηση, η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Ιουνίου 2017, δια του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν

Παράταση για τις αλλαγές στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άλλαξε

Γενικοί Γιατροί στις ΤΟΜΥ αλλά με άγνωστες συμβάσεις! Τι λέει ο κλάδος

ΙΣΑ: Στο έλεος του θεού οι καρκινοπαθείς! Χωρίς ακτινοθεραπείες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button