ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διορία δυο μηνών πήρε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τη Διεθνή Ομοσπονδία! Μετά έρχεται grexit

Αμέσως μετά τη διάψευση των σεναρίων περί από αποπομπής του από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ο πρόεδρος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος ανακοίνωσε ότι πήραν νέα διορία προκειμένου να συμμορφωθούν στις επιταγές της Διεθνής Ομοσπονδίας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Νέα διάψευση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό περί αποπομπής του από τον Διεθνή! Τι υποστηρίζει

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος τονίζει ότι «σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του “οδικού” χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button