ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διορίζονται αγροτικοί και ειδικευόμενοι γιατροί! Μετακινούνται άρον άρον γιατροί από τον Πειραιά

Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν σε λίγο καιρό 447 αγροτικοί γιατροί και 183 ειδικευόμενοι αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού τους.

Η διαδικασία προωθήθηκε κανονικά μετά και τη σχετική έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρότι διανύαμε προεκλογική περίοδο.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου υγείας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά την κάλυψη κενών θέσεων σε Νοσοκομεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας της χώρας με ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς.

Ειδικότερα , μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σχετικής προκήρυξης, καλύπτονται 447 θέσεις ιατρικού προσωπικού σε αγροτικά ιατρεία σε όλη την επικράτεια.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί 183 ειδικευόμενων σε Νοσοκομεία της χώρας.

Μεταθέσεις εξπρές στη Β ΥΠΕ

Στο μεταξύ όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλουν τη βίαιη μετακίνηση γιατρών από νοσοκομεία του Πειραιά στα νησιά του Αιγαίου για να καλυφθούν τα κενά.

Οι γιατροί μιλούν για «απαράδεκτη στάση του Διοικητή της 2ης ΥΠε, κ. Καρβούνη, που για άλλη μια φορά προσπαθεί αιφνιδιαστικά και διά της βίας να μετακινήσει γιατρούς από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία του Πειραιά, για να καλύψει ανάγκες στα νησιά του Αιγαίου».

Μάλιστα οι γιατροί τονίζουν όπως ενώ η 2η ΥΠΕ και ο διοικητής δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια για προσλήψεις «έρχεται για άλλη μια φορά με εκβιασμούς και απειλές να μετακινήσει γιατρούς –συγκεκριμένα αναισθησιολόγους και ειδικούς παθολόγους- από το νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ.

Και αυτό παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των επιστημονικά υπευθύνων πως η ενέργεια αυτή θα σημάνει αυτόματα περιορισμό της χειρουργικής δραστηριότητας και σοβαρότατη δυσλειτουργία του νοσοκομείου της ΝΙΚΑΙΑΣ».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει αμέσως στην τάξη τη Διοίκηση της 2ης ΥΠε και τον Διοικητή, κ. Καρβούνη, προσωπικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με διαδικασίες εξπρές διορίζονται αγροτικοί γιατροί δια χειρός υπηρεσιακής κυβέρνησης!

Αγροτικό γιατρών σε φόντο ..χακί! Δείτε ποια κέντρα υγείας θα στελεχωθούν άμεσα!

editorial: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button