ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διοργάνωση «Σκυλλίας 2017»: Όταν η μαραθώνια κολύμβηση καταπολεμά και προβλήματα υγείας! (ΦΩΤΟ)

Η Διοργάνωση μαραθώνιας κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017», η οποία διεξήχθη στη Λίμνη Ευβοίας στις 26 και 27 Αυγούστου, επαλήθευσε για ακόμη μία φορά ότι το να ζεις καλά ή το ευ ζειν των προγόνων μας, δεν είναι κεκτημένο μιας στατικής ζωής με σαφείς περιορισμούς.

Οι 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες και τα 50 παιδιά που συμμετείχαν στις διάφορες κολυμβητικές διαδρομές, μεταξύ αυτών και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, απέδειξαν με τις επιδόσεις τους και το χαμόγελό τους ότι οι υπερβάσεις στη ζωή δεν είναι εξαίρεση αλλά αυτοσκοπός.

Κολύμβηση στα ανοικτά για 14,5 χλμ

Πόσον μάλλον για τους 15 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κόντρα κυματισμό 4-5 Μποφώρ στην ιστορική απόσταση των 14.500 μέτρων του 7ου Διάπλου του Β. Ευβοϊκού.

Σε μια απόσταση δηλαδή που και δρομικά φαίνεται μεγάλη, να τη διανύουν κολυμβητικά ακόμη και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

Μεγαλείο ψυχής κα σωματικής αντοχής παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους που μπαίνουν στο κόσμο της μαραθώνιας κολύμβησης. Στον χώρο δηλαδή της εξαντλητικής προετοιμασίας, της τιθάσευσης του πόνου και της κούρασης, της αυτοπειθαρχίας, της υδροβιότητας και της ψυχικής και πνευματικής αυτοσυγκέντρωσης.

Χωρίς ανάσα κάτω από τη θάλασσα στα 100 μέτρα

Εκτός όμως του άθλου της κολύμβησης στα ανοικτά για 14,5χλμ, άλλο ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σημειώθηκε στη Διοργάνωση «Σκυλλίας 2017».

Δύο δύτες ελεύθερης κατάδυσης με «σκανταλόπετρα» (σ.σ.: βοηθητική πέτρα), βούτηξαν στα σκοτεινά νερά του Ευβοϊκού Κόλπου κάνοντας Παγκόσμια Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με μια ανάσα στα 77.5 μ. για την Janne Apokotos και στα 106 μ. για τον Χρόνη Χλίτσιο, οι δύο αθλητές απέδειξαν ότι η δύναμη ψυχής μπορεί να νικήσει ακόμη και τα πιο βαθιά και σκοτεινά νερά της θάλασσας.

Οι υπερπροσπάθειες πραγματοποιήθηκαν κάτω από το βλέμμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, υπό την αιγίδα του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και την τιμητική παρουσία της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο διοργανωτής του “Σκυλλία” Γιάννης Παλάντζας με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

Χορηγοί Επικοινωνίας της Μαραθώνιας Κολύμβησης “Σκυλλίας 2017” ήταν το ΑΠΕ και το HealthReport.gr

Για την επιστημονική τεκμηρίωση βλ.:

http://www.scribd.com/doc/228332879/ANAZΗΤΩΝΤΑΣ https://www.youtube.com/watch?v=fMbYeNLrgeg

Πληροφορίες για τη Διοργάνωσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ» βλ.:

https://sites.google.com/site/skylliaslimni/

Σχετικά Άρθρα

Back to top button