ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Διορθώθηκε το λάθος στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας! Από 500.000 ευρώ σε 500 ευρώ ένα παράβολο!

Σε ΦΕΚ εξεδόθη ήδη η διορθωτική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) που είχε βγάλει …εκτός εαυτού όσους ήθελαν να ιδρύσουν μία νέα Μονάδα.

Ειδικότερα στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπονταν και όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Ρύθμιση που καιρό τώρα ανέμενε η αγορά, καθώς τόσο ιδιώτες γιατροί όσο και ιδιωτικές κλινικές περίμεναν επί σειρά ετών τις προϋποθέσεις αυτές για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Δείτε ΕΔΩ όλες τις προϋποθέσεις: «Πως θα ιδρύονται Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»

Όμως ο …δαίμων του τυπογραφείο φαίνεται ότι έκανε το θαύμα του. Και έτσι μέσα στους όρους προβλέπονταν πως για να ιδρύσει ένας ιδιώτης μίας Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας έπρεπε να καταβάλει παράβολο ….500.000 ευρώ!
Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι για τις ιδιωτικές κλινικές προβλεπόταν παράβολο μόλις 500 ευρώ.

Όπως απεδείχθη επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος, το οποίο διορθώθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας η οποία εκδόθηκε ήδη σε ΦΕΚ. Εξάλλου στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου, το παράβολο είχε ορισθεί στη σωστή τιμή, στη συνέχεια όμως …κάπου χάθηκε στην πορεία.

Να σημειωθεί ότι πλέον το παράβολο για τους ιδιώτες ανέρχεται στα 500 ευρώ και για τις κλινικές στα 1000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επ΄αυτοφόρω πιάστηκαν κομμωτήρια να κάνουν λεύκανση δοντιών! Τι καταγγέλλουν οι οδοντίατροι

Με διερμηνέα η τρίωρη συνάντηση τρόικας υπουργείο Υγείας! Η ατζέντα και το κόστος

Με εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς άμεσα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button