ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δραματικές ανάγκες για φάρμακα και βρεφικές τροφές στο Λιμάνι του Πειραιά!

Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα…

Μωρά κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα και βρώμικες κουβέρτες.. Μητέρες με λιωμένα παπούτσια κρατούν στην αγκαλιά τα μωρά τους, ορισμένα από τα οποία ψήνονται στον πυρετό.

πρόσφυγες 3

Χιλιάδες πρόσφυγες με την αγωνία και την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια τους. Εξαντλημένοι από τον πόλεμο. Κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους. Μαυροφορεμένοι από τη μανία του πολέμου που ξεκλήρισε την οικογένειά τους.

πρόσφυγες

Την απόγνωση του ξεριζωμού διαδέχεται η απορία… Γιατί έκλεισαν τα σύνορα. Τι τους κάναμε. Που τους πειράξαμε… “Δεν θέλουμε τίποτα. Να βρούμε μια ευκαιρία να ζήσουμε ζητάμε”, ακούς από τα χείλη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στον Πειραιά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. .

πρόσφυγες 2

Βρέφη, μωρά, μικρά παιδιά αφημένα στην τύχη τους. Χωρίς γάλα. δίχως παπούτσια. Ξυπόλητα αναζητώντας μαζί με τους απεγνωσμένους γονείς τους, τη δική τους Γη της Επαγγελίας.

Γονείς σε απόγνωση που δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους. Πράγμα αυτονόητο για τον πλούσιο Δυτικό κόσμο. Πώς να μη ραγίσει η καρδιά σου.

Οι ανάγκες μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν.
Οι εθελοντές που σπεύδουν από κάθε γειτονιά της Αθήνας, δεν επαρκούν. Η κούραση λυγίζει τα χέρια, αλλά όχι την υπομονή και την αίσθηση του χρέους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Οι ανάγκες όμως κάθε μέρα και πιο μεγάλες, σε τρόφιμα – κυρίως γάλα σε σκόνη, μπισκότα και ξηρά τροφή, ρούχα και φάρμακα.

πρόσφυγες 1

Φάρμακα ειδικά για μικρά παιδιά αλλά και ειδών διατροφής.

Φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακοποιοί, γιατροί αλλά και όλοι οι πολίτες που μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους, ας συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν οι νησιώτες για τη σωτηρία των προσφύγων και των μεταναστών που δίνουν τη δική τους μάχη για επιβίωση.

Οι ανάγκες είναι:
ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ Ε1, Ε2, Ε7 ΓΙΑ:

Γάλατα σε σκόνη, ξηρά τροφή, πάνες, φάρμακα και κυρίως πρώτης βοήθειας, όπως αναλγητικά, αντιγριπικά σιρόπια, αντιπυρετικά και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και γρίπης.

Επίσης είδη ρουχισμού και παπούτσια τόσο για ενήλικες όσο και για βρέφη και παιδιά.

Ακόμη αναπηρικά αμαξίδια και παιδικά καρότσια.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button