Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δραματική έκκληση εκπαιδευτικών από τη Φθιώτιδα για να σωθεί 12χρονη μαθήτρια που πάσχει από καρκίνο!

Δραματική έκκληση απευθύνουν εκπαιδευτικοί από τη Φθιώτιδα προκειμένου να βοηθήσουν να συγκεντρωθούν χρήματα για ειδική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα 12χρονο κορίτσι από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Ώρες αγωνίας ζει μια οικογένεια από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας αφού η 12χρονη μαθήτρια Σπυριδούλα από το Γυμνάσιο της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπη με καρκίνο και πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική χειρουργική επέμβαση η οποία δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στην χώρα μας.

Το δράμα είναι ότι η οικογένεια δέχθηκε διπλό χτύπημα της μοίρας. Πριν νοσήσει η 12χρονη Σπυριδούλα χάθηκε από παιδικό καρκίνο και το μικρότερο παιδί της οικογένειας επίσης από την ίδια νόσο.

Με αφορμή και την Παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου οι Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος με μια δραματική της επιστολή της προς όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας ζητά να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια προκειμένου να μπορέσει το παιδί να μεταβεί στη Γερμανία και να σωθεί.
Διαβάστε παρακάτω τη δραματική έκκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας.

Όπως περιγράφει η μητέρα της 12χρονης, Δάφνη Κατσάρα, για το σωτήριο χειρουργείο του κοριτσιού απαιτούνται 230.000 ευρώ ώστε να μπορεί να παραμείνει και για τρεις μήνες στη Γερμανία. Το ζήτημα είναι ότι η επέμβαση έχει προγραμματισθεί για τις 10 Ιουνίου και μέχρι τότε το ποσό θα πρέπει να ανευρεθεί.

Η μητέρα του κοριτσιού έχασε το 2014 τον μικρό της γιο από παιδικό καρκίνο. Έναν χρόνο μετά νόσησε και η 12χρονη Σπυριδούλα από οστεροσάρκωμα άνω δεξιού μηριαίου οστού. Χημικοθεραπευτικά αντιμετωπίσθηκε στην Ελλάδα αλλά χειρουργικά έπρεπε να μεταβεί στη Γερμανία καθώς στην Ελλάδα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή και της μητέρας

Να σημειωθεί ότι για τη δραματική υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close